Klant login

Keuren

Keuren, vaak ontkom je er niet aan. Het keuren van gereedschap wordt vaak gezien als tijdsintensief en werk verhinderend. Maar bij GECO Service doen wij er alles aan om jou te ontzorgen. Waardoor jij door kunt gaan met jouw werkzaamheden terwijl wij jouw machines, gereedschappen of materialen keuren. 

Daarnaast draait keuren om veiligheid en verplichting. De veiligheid van jouw collega’s, jouzelf of werknemers. Door periodiek gereedschappen, machines en materialen te laten keuren voorkom je incidenten. Bovendien voorkom je door jouw machines te laten keuren eventuele boetes vanuit de Arbeidsinspectie. 

Gratis prijsindicatie voor keuren aanvragen

Keuringen door GECO Service

NEN 3140 staat voor keuren van laagspanningsinstallaties. Het is een Nederlandse norm die van toepassing is op elektrische installaties tot nominale spanning van 100 Volt wisselspanning en 1500 V gelijksspanning.

De NEN-EN 1298 is voor rolsteigers en geldt voor rolsteigers die opgebouwd zijn uit gefabriceerde onderdelen. Deze norm draait om de afmetingen, materialen, belastingen, veiligheid en prestatie-eisen van de steigers.

De NEN 1004 (ook wel NEN-EN 1004) is een visuele inspectie van rolsteigers en onderdelen. De norm is de vervanging van de vorige NEN 2718 en geldt voor alle rolsteigers vanaf 2,50 meter werkvloerhoogte.

Onder de valbeveiligingen normen valt de NEN 360. De NEN 360 beschrijft specifiek de eisen aan valbeschermers met lijspanners. Dus mocht je zulke valbeschermers hebben kunnen wij de NEN 360 keuring uitvoeren.

Ook de NEN 361 is gericht op de veiligheid van valbeveiligingen. Deze veiligheidsnorm van de NEN is toegespitst op valharnassen. Dus voor het keuren van valharnassen (NEN 361) ga je naar GECO Service.

De overkoepelende NEN-norm voor persoonlijke valbeveiliging. Het benoemt inspectiepunten voor het keuren van valbeveiliging. De NEN 365 geldt als een overkoepelende norm van alle valbeveiliging.

Heb je het over klimmateriaal keuren? Dan praat je over de NEN 2484. Klimmateriaal zoals ladders en trappen. In het kort stelt de NEN 2482 eisen voor het gebruik van draagbaar klimmateriaal.

De NEN 818 gaat om het keuren van hijsmiddelen. De NEN 818 is een norm die toeziet op de veiligheid van hijsmiddelen met name voor goederen. Dus bijvoorbeeld verhuisliften of andere goederenliften.

Nog meer keuringen door GECO Service

Daarnaast zijn er nog keuringen die niet onder de NEN of NEN-EN richtlijnen vallen. Of waar de NEN niet leidend is. Bij bepaalde machines en materialen is keuren verplicht maar niet vastgelegd onder de NEN. GECO Service heeft ervaren keuringsmeesters die ook arbeidsmiddelen mogen keuren die buiten deze richtlijnen vallen. Daarom kun je ons ook inzetten bij het keuren van:

Keuren op locatie

Heb je liever dat wij bij jou langs komen om te keuren? Geen probleem bij GECO Service. Wij keuren in overleg met jou bij jou op locatie. Hierdoor blijven jouw arbeidsmiddelen in het bedrijf. Maar het grootste voordeel is wellicht, dat bij goedkeur, de machines hierdoor dezelfde dag nog gebruikt kunnen worden. Waardoor jij profiteert van minimale stilstand.

Keuren in onze werkplaats

Met het grootste gemak zorgen wij ervoor dat jouw materiaal bij ons in de werkplaats wordt gekeurd. De werkplaats van GECO Service is gevestigd in Wijk bij Duurstede. De voordelen van keuren in onze werkplaats is dat er geen reiskosten aan verbonden zijn. En wij kunnen voor jou ook sneller schakelen bij complicaties vanwege bijvoorbeeld de grotere voorraad.

Prijzen van keuringen

Veelgestelde vragen over keuren

Om jou op weg te helpen wanneer je moet laten keuren, hebben wij de meest gestelde vragen omtrent keuren voor je op een rijtje gezet. Mocht er een vaag niet tussen zitten? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Degene die mag keuren is een keurmeester ofwel ‘vakbekwaam persoon’. Deze keurmeester is bevoegd om te keuren op bepaalde normen. Om te mogen keuren, moeten cursussen gevolgd zijn om geschikt bevonden te worden.

Naast de verplichting die keuringen hebben, draait het met name om de veiligheid van jezelf en jouw collega’s. Door jaarlijks gereedschappen, machines en materialen te keuren ben je zeker van de betrouwbaarheid. Incidenten worden hierdoor voorkomen.

Geen probleem! Wij kunnen bij jou op locatie keuringen uitvoeren. Door flexibel te zijn in de locatie van keuringen, zorgen wij ervoor dat jij ontzorgd wordt. Mocht het nodig zijn dat gereedschappen vanwege complicaties toch bij ons in de werkplaats gekeurd moeten worden, dan laten wij jou dit netjes weten.

Wij laten jou het weten wanneer je moet keuren. Maximaal 1 jaar na de laatste keuring (of nieuwe aanschaf) ben je verplicht te keuren. Dat betekent dus dat je minstens 1 keer per jaar moet keuren. Om het je makkelijk te maken, kun je met ons online machinebeheersysteem herinneringen krijgen wanneer je moet keuren.

Als er een gereedschap, machine of materiaal niet door de keuring komt, wordt deze afgekeurd. Dit betekent dat wij samen met jou overleggen of het ter plaatse wordt gerepareerd of dat je een vervangende machine kunt afnemen.

Ja zeker! Je ontvangt een keuringscertificaat. Nadat je machine is goedgekeurd ontvang je de juiste certificaten. Hierdoor kun je aantonen dat de machines inderdaad naar behoren functioneren en goedgekeurd zijn om mee te werken.

Keuren is wettelijk verplicht volgens de verzekerings- of NEN-normen. Na het keuren ontvangt je en rapportage / goedkeur sticker. Daarentegen is inspecteren niet wettelijk verplicht gesteld. Maar het helpt wel om machinestilstand te voorkomen.

Nee, een ZZP’er is volgens de wet niet verplicht om zijn machines te laten keuren. Wanneer je personeel hebt of werkgever, ben je daarentegen wel verplicht om te keuren. Dit is opgenomen in de verschillende wet- en regelgeving omtrent keuringen.

Hulpmiddelen voor keuren