Klant login

Bosmaaier keuren

Bosmaaier keuren? Ja zeker, ook een bosmaaier dient minstens 1 keer per jaar gekeurd te worden. Bekijk hier hoe deze keuring plaatsvindt.

De keuring van bosmaaiers bevat meerdere visuele contrplepunten zoals werking van vergrendelingsknop, noodstop of bijvoorbeeld het aantrekkoord. In het geval van elektrisch gereedschap, vindt de volledige keuring plaats aan de hand van de NEN 3140.

Wat voor soort bosmaaier je ook hebt, de keurmeesters van GECO Service zorgen er voor dat al jouw tuingereedschappen waaronder bosmaaiers worden gekeurd.

Bosmaaier keuren

Wij staan klaar voor al jouw keuringen van gereedschap zoals bosmaaiers. Via dit formulier kun je vrijblijvend een aanvraag doen voor keuren.

Prijs laten keuren bosmaaiers

Checklist keuring van bosmaaiers

Op basis van deze punten en vele andere onderdelen worden de bosmaaiers gekeurd. Dit geeft je een beeld wat tijdens de keuring wordt gedaan:

Visuele keuring

De keuring voor bosmaaiers bevat een visuele keuring met meerdere controlepunten. Van de identificatiecode op het arbeidsmiddel tot de gasbeveiliging. Andere voorbeelden vind je hier:

In het geval van een elektrische bosmaaier of accu bosmaaiers, is de inspectie uitgebreider. Dan wordt er bij de keuring ook metingen toegevoegd. Meer weten? Kijk dan naar elektrisch gereedschap keuren, gereedschap op accu keuren of de NEN 3140.

Tips bij keuren van 2-takt gereedschappen

Sla 2 vliegen in 1 klap. Als je kiest voor het keuren van jouw 2-takt gereedschap (bijvoorbeeld bosmaaier of kettingzaag): dan krijg je korting op een onderhoudsbeurt. Hierdoor profiteer je van voordeel en zorg je er voor dat jouw gereedschap in topconditie is.

Aspen 2 is een kant en klare tweetakt mengsmering voor kettingzagen, heggenscharen, bladblazers, brommers en andere tweetaktmotoren. Je kan het ook zelf mengen maar door de samenstellingen van Aspen heb je minder onderhoud en langere levensduur van gereedschap. Je kunt dit verkrijgen bij GECO.

Sinds januari 2010 controleert de Arbeidsinspectie in verschillende branches op het gebruik van alkylaatbenzine in machines.

Meeste vragen over bosmaaiers keuren

Omtrent de keuring van aggregaten zijn nogal wat vragen. De meest gestelde hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Net zoals elektrische gereedschappen, zijn 2-takt arbeidsmiddelen zoals kettingzagen, bosmaaiers, motorslijpers of heggenscharen ook verplicht minstens 1 keer per jaar gekeurd te worden.

Ja zeker, een keuring van arbeidsmiddelen is verplicht. Dit geldt ook voor bosmaaiers.

Een bosmaaier kun je laten keuren bij GECO Service. Onze keurmeesters zijn gecertificeerd en ervaren in het keuren van gereedschappen zoals 2-takt of accu- of elektrische bosmaaiers.

Aanvraagformulier voor bosmaaier keuren

Vul onderstaande gegevens in en wij bellen jou vrijblijvend terug voor het persoonlijke bespreken van jouw keuring voor bosmaaier(s)!

Andere keuringen

Je kunt bij GECO Service ook terecht voor andere keuringen: