Klant login

Bouwlift keuren

De jaarlijkse verplichte keuring voor bouwliften laat je doen door GECO Service. Wij ontzorgen jou op het gebied van keuringen van bouwliften en andere goederenliften.

Met name metselaars, stukadoors, timmerlieden en blokkenlijmers maken gebruik van verticaal transport op bouwplaatsen. Belangrijk om te weten is dat GECO Service alle tijdelijke publieke liften kan en mag keuren voor jou.

Groot voordeel is dat je bij ons bouwliften kan laten keuren zonder werkonderbrekingen. Dankzij deskundigheid, ervaring en een flexibel bedrijf met alles onder 1 dak zijn wij de geschikte partij voor al jouw keuringen.

Bouwlift keuren? Keur je bouwlift door één van de keurmeesters van GECO Service

Van lichtgewicht liften tot grote bouwliften van 2.000 kg. Wij keuren graag al jouw bouwliften. Meld de lift hier aan

Prijzen keuring bouwlift

Op onderstaande punten wordt een bouwlift gekeurd

De keuring van bouwliften is zeer uitgebreid. Om jou een beeld te geven bij de keuring, geven wij jou graag een inkijkje in de keuring. Daarom wordt onder andere op onderstaande punten gelet tijdens de keuring:

De bouwlift met motoraandrijving wordt gecontroleerd op de staat

Alle kabels, kettingen, tandheugels of hydraulische vijzelfs worden gecheckt.

De complete constructie van de bouwlift wordt gekeurd op meerdere punten.

Daarnaast worden alle (las)verbindingen en alle koppelpunten geïnspecteerd.

De mast van de goederen- of bouwlift wordt op een aantal onderdelen gekeurd.

Bovendien wordt de belasting en toegestane massa van de lift gekeurd.

Alle ellektra en bedieningsmechanismes van de lift worden gekeurd.

De katrolfunctie en andere onderdelen die bijdragen aan de bouwlift worden gecheckt. 

De bouwlift wordt gekeurd op basis van veiligheid zoals hekwerk en voorschriften.

Alle documentatie wordt gratis voor jou opgeslagen in het materieelbeheersysteem.

Tips voor bouwlift keuren

Om optimaal te kunnen voorbereiden op de keuring van bouwliften en goederenliften, kun je onderstaande praktische tips gebruiken.

In het Warenwetbesluit Liften en Arbobesluit staat vastgelegd welke liften wel of niet door een onafhankelijke keuringsinstelling gekeurd moeten worden. Een bouwlift is een installatie die is uitgezonderd van deze regeling. Daarom is deze uit te voeren door meer partijen waardoor er betere condities zijn voor klanten. De bouwlift hoeft niet door een TÜV of andere instantie gekeurd worden maar mag dus door een partij zoals GECO Service die betere voorwaarden, voordelen en gemak kan bieden.

Een werkgever is verplicht om een goederenlift of personenlift minstens 1 keer per jaar te laten. Dit is opgenomen in de Arbowetgeving. Neem hier een kijkje als je meer wil weten over de regels van de Arbowet

De TÜV liftkeuring is onderdeel van de wetgeving rondom personenliften. Dit draait om keuringen van liften in gebouwen en dus vaak permanente liften. De keuring van bouwliften gaat over tijdelijk verticaal transport.

Geen werkonderbreking? Blijf aan de slag! Jij moet aan de gang kunnen blijven gaan. Daar geloven wij in bij GECO. Daarom kun je als je bij ons een bouwlift laat keuren, tijdelijk een vervangende bouwlift huren

De Warenwetbesluit liften 2016 is een wet die draait om de arbeidsomstandigheden rondom een (bouw)lift, tijdelijk verticaal transport en eventuele boetes die uitgedeeld  mogen worden bij het niet naleven van de wet. Kijk hier voor de volledige wet.

Wij kunnen naast de keuring uitvoeren, ook snel reparaties of onderhoud uitvoeren aan jouw bouwlift. Door dit te combineren met de keuring, heb je sneller een veel compleet goedgekeurde lift.

Veelgestelde vragen over bouwlift keuren

Alle veelgestelde vragen over het keuren van bouwliften hebben wij alvast voor jou opgesomd. Je vindt de vragen met antwoorden hieronder.

GECO Service mag een bouwlift keuren. Er zijn in Nederland erkende keuringsinstellingen die liften mogen keuren. Echter vallen de bouwliften en goederenliften hier buiten dus je hoeft geen erkend keuringinstelling te zijn om dit te mogen keuren.

De redenen om een bouwlift te laten keuren is dat je gebruik maakt van de ervaring, curssuen en trainingen die de keurmeesters van GECO Service hebben gehaald. Daarnaast ben je zelf geen tijd kwijt aan de keuring en bovendien kunnen wij ook direct voor vervangend materieel zorgen en ook de reparaties direct uitvoeren.

Ja zeker, het keuren van een bouwlift is verplicht. Als werkgever dien je minstens 1 keer per jaar je bouwlift(en) te laten keuren.

Nee, een werkgever mag niet zijn eigen bouwliften keuren. Dit komt omdat een bouwlift een Klasse 2 keuringsklassen is. Deze keuringen worden verricht door speciaal daartoe opgeleid personeel, dat een onafhankelijke positie bekleedt ten opzichte van degenen die bij de keuringsuitkomsten belang hebben.

Geadviseerd wordt om ca. 1 maand voor afloop van de keuringstermijn aan te geven dat de (her)keuring gepland dient te worden. Dit gaat automatisch met de materieel inspectie software van GECO Service.

Aanvraagformulier voor bouwlift keuren

Vul onderstaande gegevens in en wij bellen jou vrijblijvend terug voor het persoonlijke bespreken van jouw keuring voor bouw- en goederlift(en)!

Andere keuringen

GECO Service biedt ook andere keuringen aan. Hieronder vind je een greep van de andere keuringen die wij voor jou kunnen verzorgen.