Klant login

Onderhoud

Onderhoud zorgt ervoor dat jij een langere levensduur haalt uit jouw machinepark. Vanuit GECO Service kunnen wij jouw complete gereedschap-, machine- en materiaalpark voorzien van periodiek of preventief onderhoud. 

Dankzij onderhoud houden je machines een aanvaardbare condities.  Ook voor preventief onderhoud kun je bij ons terecht. Hierdoor verhoog je de betrouwbaarheid, voorkom je schade of uitval. Waardoor je geen stilstand hebt.

Gratis prijsindicatie voor onderhoud aanvragen

Soorten onderhoud

Reactief onderhoud is een andere benaming van reparaties. Want reactief onderhoud vindt pas plaats wanneer een gebrek zich voordoet. Dus het is ongepland onderhoud maar wij zorgen ervoor dat jij zo snel mogelijk weer aan de slag kan.

Periodiek onderhoud staat voor onderhoud op regelmatige basis. Specifiek afgestemd op jouw situatie en machinepark bepalen wij samen hoe vaak per jaar wij het onderhoud aan gereedschappen, machines en materialen verzorgen.

Bij conditie afhankelijk onderhoud stellen wij samen op wat de conditie van is van het machinepark door inspectie. Afhankelijk van de uitkomst plannen we samen met jou het onderhoudsplan in waardoor machines in top conditie worden of blijven.

Samen denken we een stapje vooruit. Want middels pro actief onderhoud voorkomen we stilstand. Met proactief onderhoud stellen we een lijst op van verbeteracties om storingen te voorkomen.

Complete ontzorging. Bij volledig onderhoud maken wij samen afspraken hoe wij jou totaal kunnen voorzien van onderhoud. Wij nemen de zorg over jouw machinepark waardoor jij altijd aan de slag kunt.

Vaak kun je zelf ook het een en ander doen aan onderhoud. Graag helpen wij jou verder wat betreft onderhoud. Daarom vind je in onze kennisbank handige tips en gebruiksaanwijzingen. 

Onderhoud van materiaal

 • Aanhanger onderhoud
 • Accu gereedschap onderhoud
 • Compressor onderhoud
 • Elektrisch gereedschap onderhoud
 • Grasmaaier onderhoud
 • Hef- en hijsmiddelen onderhoud
 • Hoogwerker onderhoud
 • Motorisch gereedschap onderhoud
 • Steiger onderhoud
 • 2-takt onderhoud
 • 4-takt onderhoud

Berekenen van onderhoud

Onderhoud op locatie

Je kunt bij GECO Service terecht voor onderhoud op locatie. Wij komen graag bij jou lang om het onderhoud te verzorgen aan jouw machines, materialen of gereedschappen.

Ook kun je jouw machines naar onze werkplaats brengen (of wij komen ze halen). Het is afhankelijk van de wens die jij hebt op het gebied van onderhoud.

Prijzen van onderhoud

Veelgestelde vragen over onderhoud

Ook over onderhoud komen nog wel eens vragen. Wat zijn de meest voorkomende afspraken als het gaat om onderhoud? Of wanneer je moet nou onderhoud laten uitvoeren? Deze en veel meer veelgestelde vragen hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Wanneer moet je nou onderhoud plegen? Onderhoud is afhankelijk van het risico dat je wil lopen tot uitval of stilstand. Bij reactief onderhoud ben je al te laat terwijl je bij proactief onderhoud een paar stappen voor uit zet om reparaties te voorkomen.

Er zijn vijf soorten onderhoud die het vaakst voorkomen.

 • Reactief onderhoud
 • Periodiek onderhoud
 • Conditie afhankelijk onderhoud
 • Proactief onderhoud
 • Volledig onderhoud

Welk soort onderhoud voor jou het meest geschikt is, kunnen we samen bespreken. Neem hiervoor contact met ons op.

Je kunt het onderhoud aan machines, gereedschappen en materialen controleren door middel van ons online materieelbeheersysteem. Zo zie je exact wat er wanneer qua onderhoud is uitgevoerd.

Onderhoud is het totaal van activiteiten met als doel, het in “een aanvaardbare conditie” houden. Dat betekent dat dankzij onderhoud jij aan de slag kunt blijven gaan met jouw machines, gereedschappen en materialen.

Ja! Onderhoud is zeker verplicht. Vaak wordt gedacht dat onderhoud niet verplicht is. Maar in de Arbowet staan bepalingen die onderhoud aan arbeidsmiddelen verplichten. Je leest hier meer over de regels van de Arbowet.

Afhankelijk van de aankoopdatum van gereedschap, machines of materialen wordt het aanbevolen om vanaf het moment van aankoop na te denken over het onderhoud. Vaak is de eerste onderhoudsbeurt aan je machinepark na ongeveer 1 jaar samen met de verplichte keuring.