Klant login

Oud gereedschap inleveren

Oud gereedschap inleveren kan bij de inzamelpunten van GECO Service. Breng je oud gereedschap in Wijk bij Duurstede of Houten en krijg korting voor de aanschaf voor vergelijkbare nieuwe gereedschappen, machines of materialen.

Jacomij & GECO bundelen de krachten om oud gereedschap te recyclen. Want middels de inzamelpunten van GECO kun je als bedrijf oude gereedschappen, machines en materialen weggooien. Dit in ruil voor korting op de aanschaf van nieuwe. Vervolgens zorgt Jacomij voor de scheiding en verwerking van het materiaal. Waardoor het hergebruikt kan worden.

Oud gereedschap inleveren

Wat mag je inleveren?

In het overzicht hieronder vind je welke gereedschappen en formaten je mag inleveren bij alle inzamelpunten van GECO Service. Mocht je twijfelen over een bepaalde gereedschap, machine of materiaal? Neem dan contact met ons op voordat je het langs brengt.

Elektrisch gereedschap

Alle gereedschappen met een snoer mag je inleveren. Zoals boormachines, schuurmachines en zaagmachines. Ook boorhamers en bouwdrogers worden regelmatig ingezameld. Verder kun je stofzuigers, compressors, haakse slijpers, decoupeerzagen en breekhamers inleveren. Zelfs freesmachines, mixers, zaagtafels en meer behoren tot de elektrische gereedschappen.

Tuingereedschap

Alles wat je in de tuin gebruikt kun je inleveren. Hoveniers (en andere klussers) kunnen bij ons tuingereedschappen en tuinmachines inleveren. Van elektrisch tot diesel. Maar ook 2-takt of 4-takt aandrijving. Dus bijvoorbeeld bladblazers, bosmaaiers, hogedrukspuiten en grasmaaiers. Maar ook grondboren, bijlen, heggenscharen, harken, kettingzagen of snoeischaren.

Meetgereedschap

Zelfs meetgereedschap recyclen wij voor jou. Hierdoor kun je dit ook bij ons inleveren. Wij zamelen meetgereedschap in zoals afstand lasers, laser statieven, landmeters, rolmaten en linialen. Regelmatig ontvangen wij ook leidingzoekers, multi detectors, roterende lasers, thermometers en schuifmeters. Ook welkom zijn waterpassen, winkelhaken en meer.

Handgereedschap

Alle verschillende handgereedschappen kun je bij ons inleveren. Handgereedschap  is een categorie die zeer uiteenlopend is. Van beitels tot aan een doppenset. Maar ook hamers, inbussleutels, koevoeten, lijmklemmen of moersleutels. Je kunt ook schaven, schroevendraaiers, steeksleutels, troffels, vijlen, voegengereedschap of zagen inleveren.

Accu gereedschap

Ook accu gereedschappen en machines recyclen wij graag voor jou. Geen probleem! Gooi bij ons gratis jouw lege of kapotte accu’s weg. Je krijgt zelfs korting bij de aanschaf van nieuwe accu gereedschappen. Je mag inleveren accu boorhamers, bouwradio’s, accu stofzuigers, cirkelzagen op accu. En ook accu laders, losse accu’s, lampen op accu en meer.

(Verbruiks)materialen

Iets waar wij dol op zijn, zijn het recyclen van verbruiksartikelen. Door jouw zaagbladen, kettingenzagen, beitels, (diamant)boren of freesbladen weg te gooien bij ons, krijg je korting op de aanschaf van nieuwe. Dit geldt ook voor schuurschijven, gatenzagen, HM-zaagbladen, wisselmessen of hardmetalen bladen in te leveren. 

Afmetingen

Onderstaande afmetingen kun je wel of niet inleveren:

Bel even als je een object hebt dat niet voldoet aan de afmetingen. Dan kijken wat er mogelijk is.

Voor het inleveren van oud gereedschap krijg je (naast dat je duurzaam bezig bent) een beloning van GECO. Ontdek hier de soorten beloningen.

Waar gereedschap inleveren?

Inzamelpunt in Wijk bij Duurstede

GECO Wijk bij Duurstede aan de Molenvliet 24, 3961 MV

Klik hier voor de route naar GECO Wijk bij Duurstede.

Inzamelpunt in Houten

GECO Houten aan de Peppelkade 15-d, 3992 AL

Klik hier voor de route naar GECO Houten.

Wanneer inleveren?

Het inleveren van gereedschappen, machines en materialen kan tijdens de openingstijden van GECO.

Openingstijden

maandag:    07:00 uur – 17:00 uur
dinsdag:       07:00 uur – 17:00 uur
woensdag:   07:00 uur – 17:00 uur
donderdag:  07:00 uur – 17:00 uur
vrijdag:          07:00 uur – 17:00 uur
zaterdag:      gesloten
zondag:         gesloten

Wie inleveren?

Het inzamelpunt is vooral bedoeld voor bedrijven. Dus ZZP’ers, kleine klusbedrijven, stukadoors, timmermannen, hoveniers of loodgieters. GECO en Jacomij realiseren voor hen gratis inzamelpunten voor (oud)gereedschap(afval).

Particulieren zijn ook welkom, maar zij hebben al een plek waar gratis oud gereedschap ingeleverd kan worden. Uit de gemeente Wijk bij Duurstede kunnen particulieren gereedschap inleveren bij de Milieustraat aan de Middelweg Oost.

Particulieren uit Houten kunnen terecht voor hun oud gereedschap bij de Milieustraat / Afvalscheidingsstation op de Gemeentewerf. 

Waarom gereedschap recyclen?

Duurzaam
Door te recyclen ben je duurzaam bezig. Je draagt bij aan een circulaire economie. Dit omdat recyclen kost veel minder energie dan het winnen van grondstoffen en maken van nieuwe materialen. Door je (oud) gereedschap bij GECO in te leveren, zorgt Jacomij er voor dat het een nieuwe bestemming krijgt.

Lever je wat in? Het kan van alles zijn. Zoals een zaagblad of een boormachine. Wij vragen je eerst of je het wil laten repareren. Zo niet? Dan mag je het kosteloos bij ons weggooien en krijg je zelfs korting op de aanschaf van een nieuwe vergelijkbare machine, gereedschap of materiaal.

Huren is duurzamer dan kopen. Daarom kun je altijd er voor kiezen om je (oud) gereedschap in te leveren en te beginnen met het huren van materialen. Afhankelijk van wat je inlevert en of je bestaande klant ben van GECO, is het mogelijk om gunstig bij ons te komen huren.

Jacomij & GECO

Jacomij is een van ‘s werelds toonaangevende Europese familiebedrijven op het gebied van metaalrecycling.

Jacomij is één van de toonaangevende bedrijven terug wereld op het gebied van  verwerking en recycling van elektronica afvallen en Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (AEEA). Maar ook actief bij klassieke metaalhandel en recyclen van complexe industriële reststoffen.

Gezamenlijk hebben Jacomij en GECO het doel gesteld om het inleveren en recyclen voor (oud) gereedschap voor bedrijven te vergemakkelijken.

Momenteel is het weggooien voor bedrijven of werkgevers lastig of kost het een hoop geld en tijd. Maar door de samenwerking tussen Jacomij en GECO kunnen bedrijven nu makkelijk met een beloning gereedschap laten recyclen.

Veelgestelde vragen over recyclen

Er zijn momenteel twee inzamelpunten voor gereedschap. Het ene inzamelpunt is in Wijk bij Duurstede aan de Molenvliet 24 en het andere inzamelpunt is in Houten aan de Peppelkade 15-d.

Ja door de unieke samenwerking tussen Jacomij en GECO is het recyclen van gereedschap vrijblijvend. Sterker nog, als je bij ons gereedschap inlevert krijg je en beloning er voor terug.

Nee, het brengen van gereedschap(afval) is gratis. Je kunt gratis jouw oude gereedschappen inleveren bij de inzamelpunten van GECO. Dit kan door de unieke samenwerking tussen GECO en Jacomij.

Als het weggegooid mag worden, dan krijg je er een beloning voor terug. Waarna GECO het naar Jacomij brengt wie het vervolgens scheidt, verwerkt en uiteindelijk zorgt dat alle materialen gerecycled kunnen worden en daarmee nieuwe doeleindes krijgt.

Het inleveren van oud gereedschap en materiaal is bedoeld voor bedrijven. Dit met de reden dat bedrijven lastig hun oude gereedschappen kwijt kunnen bij milieustraten of andere inzamelpunten. Maar bij GECO inzamelpunten kan dat wel.

Er zijn meerdere redenen om te werken in de recyclingswereld. Zo ben je bezig met het scheiden en sorteren van materialen, waardoor het uiteindelijk een nieuw leven krijgt. Daarnaast is Jacomij een prettige wrkgever en een familiebedrijf. Benieuwd naar werken in de recycling? Ontdek hier de vacatures van Jacomij.