Klant login

Trappen keuren

De jaarlijkse keuring van trappen, voert GECO Service graag voor je uit. Als werkgever dien je namelijk al jouw trappen minstens 1 keer per jaar te laten keuren.

Industrietrappen, enkele trappen, dubbele trappen, bordestrappen, houten trappen, aluminium trappen en zelfs kleine werktrapjes zoals stucstrapjes moeten gekeurd worden. In de Arbowet en het Warenwet Besluit Draagbaar Klimmaterieel is opgenomen dat deze gekeurd dienen te worden.

Door voor een keuring van GECO Service te kiezen, ga je voor ervaring, deskundigheid, flexibiliteit en keuren zonder werkonderbreking. 

Trappen keuren

Al jouw ladders en trappen kun je laten keuren bij GECO Service. Vraag nu via dit formulier de keuring aan.

Deel dit op socials

Mocht je iemand kennen die zijn of haar trappen moet keuren, stuur het dan door via onderstaande knoppen:

Prijzen van trappen keuren

Checklist voor keuren van trappen

Je kunt hier de volledige checklist voor het keuren van trappen inzien.

Daarnaast hebben wij een aantal voorbeelden van de keuring van trappen uitgewerkt. Zo krijg je een beeld van de inhoud van de keuring.

Bijvoorbeeld zijn er algemene producteisen waarop een trap wordt gekeurd.

Zoals de aanwezige opschriften gebruiksaanwijzing (stickers), algehele toestand, rechtheid of compleet. Maar ook of de trap bijvoorbeeld speling heeft.

Naast de algemene producteisen zijn er onderdeleneisen.

Dit betreffen bijvoorbeeld de juistheid van de bomen of stijlen of de sporten/treden. Verder de beslag of bevestigingsmaterialen. Tot slot zijn er nog meer punten waarop wordt gekeurd.

Visueel wordt de trap volledig geïnspecteerd

Of het bordes of het plateau nog juist is wordt gecontroleerd

De werking van de trap inclusief bijvoorbeeld beugels wordt gekeurd

Het wordt getest of de trap goed in te klappen is

Als extra’tje, worden alle keuringen en inspecties opgeslagen in het keuringssysteem van GECO Service. Hiermee heb jij als jij jouw materiaal laat keuren bij GECO Service gratis toegang tot het materieelbeheer systeem. Bekijk hier alles over het GECO Service materieelbeheer systeem.

Veelgestelde vragen over trappen keuren

Hieronder vind je een opsomming met alle vragen en antwoorden van de meest gestelde vragen over trappen keuren:

Dit is afhankelijk van het soort trap en de staat waarin deze zich bevindt. Als groffe inschatting kun je rekening houden met 15 minuten tot een half uur gemiddeld per trap. Om jouw persoonlijke situatie te bespreken, verzoeken wij contact op te nemen.

Een trap dient minstens 1 keer per jaar gekeurd te worden. Na een keuring en controle wordt opnieuw beoordeeld wat de eerst volgende keuringsmoment dient te zijn.

Om te beginnen is keuren verplicht. Je voorkomt hier boetes mee. Maar belangrijker is de veiligheid. Periodieke keuringen van klimmaterieel garandeert een lange levensduur en biedt je de zekerheid dat materieel veilig is te gebruiken.

Ja zeker, in meerdere wetten is opgenomen dat het keuren van een trap als Draagbaar Klimmateriaal verplicht is. Dit staat bijvoorbeeld in de Arbowet en in het Warenwet Besluit Draagbaar Klimmateriaal.

Aanvraagformulier voor trappen keuren

Als je overweegt om je trappen te laten keuren door GECO Service, kun je dit formulier vrijblijvend invullen. Wij nemen vervolgens contact met jou op om jouw situatie te bespreken.

Andere keuringen

Naast het keuren van trappen, kunnen wij ook andere keuringen verzorgen. Je vindt een greep van onze keuringen hieronder: