Klant login

Accu gereedschap keuren

Kies voor het keuren van accu gereedschap door GECO Service. Je kunt bij ons al jouw gereedschap op accu laten keuren. Dit kan aan de hand van flexibele voorwaarden, vervangend materiaal en met digitaal keuringssysteem.

Dus van een accu boormachine of schroefboormachine op accu. Bij GECO Service kunnen wij het voor jou keuren. Ook accu zaagmachines of vlakschuurmachines op accu keuren wij graag voor jou.

De keuring van accu gereedschap vindt plaats aan de hand van de NEN 3140, visuele inspectie en functionele beproeving. Je ontdekt hier wat de keuring voor gereedschap op accu inhoudt. Maar je kunt ook direct een vrijblijvende keuring aanvragen.

Accu gereedschap keuren

Ga voor gemak en ontzorging. Vraag nu vrijblijvend een keuring aan via dit formulier.

Prijs keuren accu gereedschap

Wat houdt de keuring van accu gereedschap in?

De keuring van accu gereedschap bestaat uit drie onderdelen. Het is anders dan bijvoorbeeld de keuring van elektrisch gereedschap. De inspectie van accugereedschap vraagt namelijk om een aangepaste versie van de traditionele NEN 3140 keuring. Hieronder vind je voorbeelden van onderdelen van de keuring.

NEN 3140

De acculader met accu kan geheel volgens de NEN 3140 worden gekeurd. Dus de lader en batterij doorlopen zowel de visuele inspecties van de NEN 3140. Maar ook de technische meting zoals de NEN 3140 voorschrijft.

Visuele inspectie

Voor het gereedschap zelf is een visuele inspectie vereist. Hierbij wordt gekeken naar beschadigingen. Dus of er geen scheuren, barsten of krassen zitten die te ernstig zijn voor de keuring.

Functionele beproeving

Daarnaast wordt tijdens de functionele beproeving gekeken of het apparaat werkt zoals verwacht. Of dat er bijvoorbeeld geen buitensporige intensiteit van trillingen en geluidsniveau plaatsvindt.

Tot slot wordt de keuring en inspectie van het accu gereedschap opgeslagen in ons keuringssysteem. Daarmee kun jij toegang krijgen tot jouw eigen omgeving. Je kunt in één oogomslag alle keuringen zien, keuringsinspectie downloaden en locatie van materieel beheer. Bekijk hier alles over het GECO Service materieelbeheer systeem.

Veelgestelde vragen over accu gereedschap keuren

Je keurt accu gereedschap door eerst de acculader en accu los te keuren middels NEN 3140. Vervolgens dien je het gereedschap te keuren middels een visuele inspectie en functionele beproeving.

Ja zeker, het keuren van accu gereedschap is verplicht. Net zoals dat het verplicht is voor elektrisch gereedschap. Het keuren van gereedschap op accu is verplicht omdat het arbeidsmiddelen zijn en daarom middels de Arbowet verplicht gesteld wordt.

Ja je moet accu gereedschap minstens een keer per jaar laten keuren. Accu gereedschap keuren werkt wel net wat anders dan elektrisch gereedschap. Want je hoeft alleen de accu (en acculader) los te keuren door te meten en inspecteren. De body (kunststof gedeelte van machine) hoeft alleen visueel geïnspecteerd te worden. Hierdoor is het keuren van accu gereedschap goedkoper dan gereedschap op snoer. 

Al jouw accu gereedschap dient minimaal 1 keer in het jaar gekeurd te worden. Het mag dus vaker maar het is minstens 1 keer per jaar. Dit is opgenomen in de Arbowet en andere bepalingen.

De acculader van accugereedschap kan gekeurd worden aan de hand van de NEN 3140. De acculader wordt gekeurd met NEN 3140 door inspectie, controle, meting en testen.

Je kunt accu gereedschap laten keuren en tegelijkertijd aan de slag blijven met het gereedschap. Dit door bij GECO Service te laten keuren en tijdelijk vervangend materiaal te huren via GECO Verhuur.

Het juiste moment om accu gereedschap te keuren is tijdens het jaarlijkse keuringsmoment. Dit is voor veel werkgevers in de bouwvak of tijdens de wintermaanden.

Uiteraard! Accu gereedschap wordt vaak bij de klant op locatie gekeurd. Dit komt doordat onze keurmeesters makkelijk dit gereedschap kunnen keuren. Er zin geen bruggen of hijsmaterialen nodig om deze accu gereedschappen te keuren. Daarom kan het vaak op locatie worden gekeurd.

Aanvraagformulier voor accu gereedschap keuren

Vul onderstaande gegevens in en wij bellen jou vrijblijvend terug voor het persoonlijke bespreken van jouw keuring voor elektrische en accu gereedschap!

Andere keuringen

Naast de keuringen voor accu gereedschap voeren wij ook andere keuringen uit. Bekijk ze hieronder: