Klant login

Hoogwerker keuren

Hoogwerker keuren? Jouw hoogwerker laten keuren doe je bij GECO Service. Ga voor gemak en kies voor onze professionele hoogwerker keuring. 

Alle soorten, maten, merken en types hoogwerkers keuren wij. Van Niftylift aanhangerhoogwerkers tot Genie schaarhoogwerkers. Maar ook JLG spinhoogwerkers of Manitou verreikers. 

Doordat GECO Service al jaren de keuringen van klanten uitvoert maar ook de eigen hoogwerkers van GECO Verhuur verzorgd, is de ervaring en kennis van hoogwerkers uitgebreid. Naast dit zijn er nog meerdere redenen om jouw hoogwerkers te laten keuren door GECO Service.

Hoogwerker keuren

Kies voor GECO Service voor jouw betrouwbare partner voor het keuren van hoogwerkers. Meld jouw hoogwerker hier aan voor de keuring.

Hoogwerker keuring kosten

Onderdelen van de hoogwerker keuring

Hieronder vind je voorbeelden van onderdelen waar een hoogwerker minstens op wordt geïnspecteerd tijdens de keuring.

De masten van de hoogwerker wordt geïnspecteerd op slijtage, staat en meer.

De korf of ook wel de bak van de hoogwerker wordt ook meegenomen bij de keuring.

Alles met betrekking tot hydrauliek, zoals de arm of slangen worden gekeurd. 

Het onderstel van de hoogwerker wordt op meerdere punten nagelopen.

Aaandrijving zoals elektrische accu’s, benzine of hybride mechanismes worden gekeurd.

Ook alle aanwezige elektra van de hoogwerker wordt meegenomen in de keuring.

De maximale belasting van de bak of de arm van de hoogwerker wordt beproefd.

Indien aanwezig worden de stempels van hoogwerkers gecontroleerd.

Ook de banden of rupsen (mochten ze aanwezig zijn) worden geïnspecteerd.

Je krijgt toegang tot ons machinebeheersysteem bij keuring van hoogwerker.

Hoogwerker keuren op locatie

Ook voor het keuren van hoogwerkers op locatie, staat GECO Service voor je klaar. Wij kunnen keuringen van hoogwerkers namelijk op een door jou aangegeven locatie uitvoeren.

Dus bijvoorbeeld voor keuren van hoogwerkers op eigen (werkplaats)locatie, vestiging of bouwplaats. Tot op zekere hoogte en wanneer de omstandigheden het toelaten, kunnen wij de keuring ter plekke uitvoeren.

Vul ook voor keuren op locatie het aanvraagformulier in. Dan bespreken wij vrijblijvend de mogelijkheden van hoogwerkers keuren op locatie.

Tips hoogwerker keuren

Bij onze Zuiderburen is de keuring van hoogwerkers net wat anders geregeld. Je bent namelijk verplicht om de drie maanden de hoogwerker te laten keuren. Lees het volledige artikel over keuren in België hier.

Het hoogwerkerboek is de documentatie van de hoogwerker die wettelijk verplicht is. Bij een inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) dien je een hoogwerkerboek maar ook keuringsrapport  te kunnen aantonen. Een hoogwerkerboek bevat alle belangrijke informatie met betrekking tot de veiligheid van de hoogwerker. Ook op dit onderdeel controleren wij jouw hoogwerker tijdens de keuring.

Ondanks dat de regelgeving over het keuren soms wat ondoorzichtig kan zijn, is het wél verplicht. Het is de zorgplicht van een werkgever om arbeidsmiddelen te laten keuren en in goede staat onderhoud te hebben. Volgens de Arbowet ben je namelijk verplicht om er alles aan te doen om werknemers veilig te kunnen laten werken. Tot slot is het de richtlijn om minstens hier 1 keer per jaar een keuring voor uit te laten voeren.

Een handige tip is om je hoogwerker in de wintermaanden te laten keuren. Of nog beter gezegd: op moment dat de hoogwerker minder wordt gebruikt. Perfect moment om de hoogwerker een uitgebreide keuring en eventueel onderhoud te laten verrichten.

Zit de keuring er aan te komen? Maar heb je het juist druk? Geen probleem! GECO zorgt dat je aan de slag kan blijven. Wanneer je keuringen aan hoogwerkers laat uitvoeren bij ons, kun je via GECO Verhuur zeer voordelig en met juiste afspraken tijdelijk een hoogwerker huren.

Als de hoogwerker toch binnen staat, kun je er direct voor zorgen dat alle benodigde reparaties worden uitgevoerd. Door dit te combineren bespaar je geld en tijd.

Veelgestelde vragen over hoogwerkers keuren

Er worden vaak veel vragen gesteld over het keuren van aanhangwagens. Daarom vind je hier de meest gestelde vragen over aanhanger keuringen op een rijtje.

Ja! Een hoogwerker kan gekeurd worden op een locatie naar keuze. Je kunt jouw voorkeurs locatie aangeven of bij ons in de werkplaats de keuring laten uitvoeren. Tot op zekere hoogte (als de omstandigheden het toelaten) is het mogelijk dus om op locatie te keuren.

De kosten van het keuren van een hoogwerker zijn is een vaste prijs per hoogwerker. Het bedrag dat wordt gerekend om een hoogwerker te laten keuren is op basis van een uurtarief. Je kunt hier de prijzen aanvragen.

Ja, het keuren van een hoogwerker is verplicht. Volgens de Arbowet dienen arbeidsmiddelen, waaronder dus hoogwerker, minstens 1 keer per jaar gekeurd te worden. Mocht je meer willen weten over het verplicht keuren van hoogwerkers kun je het artikel lezen over de Arbowet of de NEN-EN 280.

Vele keuringen van hoogwerkers vallen onder de standaardnorm van de NEN. Bij hoogwerkers in de meest voorkomende norm de NEN-EN 280. Om precies te zijn de NEN-EN 280:2013+A1:2015.

Alle soorten hoogwerkers moeten gekeurd worden. Dit zijn onder andere:

 • Aanhanger hoogwerkers
 • Autohoogwerkers
 • Knikarmhoogwerkers
 • Schaarhoogwerkers
 • Spinhoogwerkers
 • Telescoophoogwerkers
 • Verreikers

De bevoegde keurmeesters van GECO Service mogen jouw hoogwerker keuren. Naast onze keurmeesters mogen gecertificeerde vakbekwame personen keuren.

Het hoogwerkerboek is het boek wat je ontvangt bij het aanschaffen van de hoogwerker. Dit boek dien je samen met alle documentatie omtrent keuringen en onderhoud bij inspectie maar ook bij het dagelijks werken te kunnen aantonen. Dit kan middels het materieelbeheersysteem van GECO Service.

Elke hoogwerker wordt op verschillende punten geïnspecteerd. Maar om je een beeld te geven wordt een hoogwerker gekeurd op:

 • Algemene inspectie
 • Testen op werking (hydrauliek, belasting of elektrisch)
 • Elke slang en leiding wordt gecheckt
 • Onderdelen inspectie
 • Schade of scheuren
 • Laswerk
 • Verbogen onderdelen

Aanvraagformulier voor hoogwerker keuren

Vul onderstaande gegevens in en wij bellen jou vrijblijvend terug voor het persoonlijke bespreken van jouw keuring voor hoogwerker(s)!

Andere keuringen

Naast hoogwerkers, kunnen wij nog andere gereedschappen, machines of materialen voor jou keuren. Ontdek meer informatie over onderstaande keuringen.