Klant login

Steigers keuren

Steigers keuren doe je bij GECO Service. De verplichte keuring voor steigers kan volgens de richtlijnen worden uitgevoerd. Dankzij de periodieke keuring voor steigers voldoe je als werkgever aan de verplichtingen.

Er zijn meerdere voordelen verbonden aan het laten keuren door GECO Service. Je kunt steigers laten keuren zonder werkonderbreking. Dit omdat je vervangende steigers kunt huren. Daarnaast kunnen wij de steigers op locatie of bij ons in de werkplaats keuren. Tot slot profiteer je van het digitale materieelbeheersysteem van GECO Service.

Kortom alle redenen om jouw (rol)steigers door GECO Service te laten keuren.

Rolsteiger keuren? Laat je (rol)steigers keuren door GECO Service

Van rolsteigers tot stucsteigers. Jouw steiger kan via dit formulier aangemeld worden voor een keuring. 

Steiger keuren kosten

Op welke onderdelen wordt het steiger gekeurd?

De keuring van steigers wordt uitgevoerd periodiek uitgevoerd. Tijdens deze keuring wordt gelet op een aantal punten. Deze punten zijn afkomstig uit de NEN normen. Namelijk NEN-EN 1004, NEN 1298 en NEN-EN 12811. Hieronder vind je voorbeelden van punten waar de keuring op wordt uitgevoerd: 

In het geval van een rolsteiger worden de remmen van de zwenkwielen geïnspecteerd. 

Controle of de wielen recht zijn, nog draaien en er geen beschadigingen zijn.

Inspectie of de spindel nog werkt zoals deze hoort te functioneren.

Horizontale, diagonale, mobile guards en andere schoren worden gecheckt.

Deuken of eventuele beschadigingen van de sporten worden gecontroleerd.

De klauwen van de schoren worden geïnspecteerd of deze het nog doen.

Alle lasnaden van het steiger worden gekeurd op beschadigingen of breukjes.

De platformen worden gekeurd op beschadingen en aanwezigheid van popnagels.

Platforms met leuken worden getest of deze nog werken en voldoen aan voorschriften.

Eén van de grootste voordelen bij GECO Service is gratis toegang tot onze software.

Tips voor steiger laten keuren

Gouden tip is om jouw steigermateriaal te laten keuren in periodes dat het rustig is. Dat s voor steigers vaak in de wintermaanden. Dus rond Kerst of Oud & Nieuw. Maar ook in de bouwvak ligt het werk soms stil. Mooi moment om dan je steigers te laten keuren.

Als je een vast steiger hebt, dien je deze vaker dan de jaarlijkse rolsteiger keuring te laten uitvoeren. Het Arbobesluit eist dat er een toezichthouder steiger is die periodiek (minimaal 2 wekelijks) de steiger keurt.

Je kunt bij GECO Service jouw steigermateriaal laten keuren zonde dat je stil hoeft te staan. Als je namelijk voor GECO kiest, kun je voordelig tijdelijke steigers huren van ons andere bedrijf GECO Verhuur.

Als wij bij je langs mogen komen om steigers te keuren, is het prettig als onderdelen los zijn. Dus niet dat het steiger nog is opgebouwd als wij langs komen voor een keuring. Dit scheelt jou weer.

Als het steigermateriaal toch gekeurd wordt, kun je tegelijkertijd door ons reparaties laten uitvoeren. Hierdoor kan steigermateriaal toch goedgekeurd worden. Bij afkeur kun je ook bij ons nieuwe rolsteigers kopen.

Steiger keuren op locatie

GECO Service kan ook het keuren van steigers verzorgen op locatie. Dus bij jou in de werkplaats, magazijn of op het bedrijf.

Beschik je over veel steigermateriaal? Dan is het wellicht niet praktisch om dat allemaal naar ons te transporteren. Of dat wij het komen ophalen. Daarom biedt het een uitkomst dat wij op jouw locatie komen keuren.

Tot op zekere hoogte kunnen wij keuringen van (rol)steigers verzorgen op locatie. Dit is afhankelijk van de werkcondities voor onze keurmeesters. Daarom gebeurd dit altijd in overleg.

Wil je meer weten over het keuren op locatie? Neem contact met ons op. Of vul vrijblijvend het formulier in voor het keuren van steigers.

Veelgestelde vragen over steigers keuren

De meest gestelde vragen over steigers en de keuringen van steigers vind je hieronder:

Een rolsteiger dient minimaal 1 keer per jaar gekeurd te worden. Daarentegen moeten vaste steigers elke twee weken geïnspecteerd te worden. 

Ja, het laten keuren van een steiger is verplicht. In de Arbowet staat dat het keuren van een steiger verplicht is. Bij het niet naleven van de Arbowet en andere bepalingen kunnen boetes worden uitgedeeld. Lees hier meer over de boetes bij het niet keuren.

Je moet minstens 1 keer per jaar je steiger laten keuren. Wanneer je dit moet doen: het handigst is om in de winter te keuren of tijdens de bouwvak. Dan staat jouw steiger toch al binnen of wordt niet gebruikt waardoor je tijd en geldt bespaart.

De minimale keuringsfrequentie bij een steiger is 1 keer per jaar. Het wordt verplicht gesteld om minstens 1 keer per jaar het te laten keuren. 

Als je steiger beschadigd is, dien je dit te laten keuren. Als je weet dat er een zichtbare beschadiging zit (bijvoorbeeld flinke slijp of scheur) dan moet het steiger opnieuw gekeurd worden en zal er een snelle reparaties uitgevoerd moeten worden.

Het is verplicht om te documenteren dat het steiger gekeurd is. Dit kan met keuringstickers en/of met digitaal materieelbeheersysteem. Het mag allebei en bij GECO Service leveren wij het ook allebei aan jou. 

Er zijn drie prominente NEN keuringen die zich bezighouden met steigers:

  • NEN-EN 1004
  • NEN 1298
  • NEN-EN 12811

Ja, een kamersteiger moet je net zoals een rolsteiger laten keuren. Ook steigers die je binnen gebruikt zoals stucsteigers, rolsteigers XXL of kamersteigers moeten minstens 1 keer per jaar gekeurd te worden.

Aanvraagformulier voor steiger keuren

Vul onderstaande gegevens in en wij bellen jou vrijblijvend terug voor het persoonlijke bespreken van jouw keuring voor steiger(s)!

Andere keuringen

Steigers zijn vast niet de enige materialen die jij hebt. Daarom verzorgen wij meerdere keuringen. Hieronder vind je een aantal keuringen die wij ook uitvoeren: