Klant login

Heftrucks keuren

Voor de keuring van heftrucks kun je bij GECO Service terecht. Het laten keuren van jouw heftrucks kan bij ons flexibel, zonder werkonderbreking en met digitaal keuringssysteem.

Het is in Arbowet verplicht gesteld heftrucks minstens 1 keer per jaar te laten keuren. De periodieke veiligheidskeuring van een heftruck vindt plaats aan de hand van de NEN 1175. Daarentegen worden bepaalde onderdelen zoals de acculader gekeurd middels NEN 3140.

Kortom met GECO Service kun je al jouw heftrucks, zijladers, pallettrucks, reachtrucks of stapelaars laten keuren.

Heftruck keuren

Kies voor het laten keuren door GECO Service. Via dit formulier kun je vrijblijvend jouw heftruck aanmelden.

Heftruck keuren kosten

Door de prijslijst te downloaden, kom je er achter wat de prijzen en kosten zijn van het keuren van heftrucks.

Punten waar op gekeurd wordt

Een heftruck wordt op diverse onderdelen en inspectiepunten gecontroleerd. Van bijvoorbeeld de kettingmeting tot de hydrauliek keuring aan toe. Om jou inzicht te geven in de keuring, vind je hieronder andere voorbeelden van punten waarop wordt geïnspecteerd.

Complete insectie van de algehele staat van de heftruck.

Banden en wielen van heftruck worden gekeurd.

Op veiligheidspunten wordt de heftruck geïnspecteerd.

Ook de besturing (alle hendels en pendalen) checken wij.

De hefmast en mechaniek is ook onderdeel van de keuring.

De juistheid van de aandrijving wordt gecontroleerd.

Als de heftruck op de openbare weg mag, wordt extra gekeurd.

De accu lader van de heftruck ook gekeurd worden.

Ook de niet direct zichtbare onderdelen worden gecheckt.

Tips voor heftrucks keuren

Zodat jij goed voorbereid een heftruck keuring ingaat, willen wij jou al een aantal tips meegeven. Je vindt de tips voor het keuren van heftrucks hieronder:

Mocht je willen omschriven volgens welke normen jouw heftrucks gekeurd zijn, dan is het handig om te weten dat dit in bijna alle gevallen minstes via twee NEN normen is. Bij elektrische heftrucks of heftrucks met een accu is dat: NEN 1175 en NEN 3140. 

Een BWMT keuring is niet verplicht. Ook niet voor heftrucks. BMWT is enkel de brancheorganisatie van leveranciers van bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel. Deze organisatie heeft een eigen extra keur: de BMWT-Keur. Deze borgt de kwaliteit van periodieke veiligheidskeuringen op werkmaterieel.
Sinds 1 januari 2021 is de registratie- en kentekenplicht ingegaan voor heftrucks die breder zijn dan 1300 mm en gebruik maken van de openbare weg. Wanneer jouw heftruck een kenteken heeft, dan inspecteren wij ook op de punten van de Wegenverkeerstwet.

Let op als je heftruck wil gaan gebruiken in België. Onze zuiderburen hanteren net wat andere keuringseisen. Je dient namelijk driemaandelijks de heftruck te laten keuren.  Je leest hier alles over keuren in België.

Belangrijke veiligheidsstickers moeten op de heftruck aanwezig zijn. Dit dient al plaats te vinden bij de eerste keuring. Bij de periodieke keuring is het mogelijk om te kiezen voor een extra keuringstickers. Maar een andere mogelijkheid is om alles digitaal te documenteren via het materieelbeheersysteem

Door te kiezen voor keuren en onderhoud in 1 bespaar je tijd en daarmee geld. Je hoeft de heftruck namelijk niet twee keer langs te brengen.

Veelgestelde vragen over heftrucks keuren

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over het keuren van heftrucks:

De kosten van het keuren heftrucks is het uurtarief maal het aantal heftrucks. Hier vind je de exacte kosten en prijzen van het keuren van heftrucks. Dit is wel exclusief de eventueel benodigde kilometers en transportkosten.

Een VP mag een heftruck keuren. Een VP (Vakbekwaam Persoon) is iemand die zijn keuringscertificaten van het keuren van heftrucks heeft behaald, voldoende ervaring en deskundigheid heeft. Dit zijn bijvoorbeeld de keurmeesters van GECO Service.

Ja, het is verplicht om een heftruck te laten keuren. Dit geldt voor werkgevers middels de verplichting van de Arbowet. Als je meer wil weten, vind je hier de regels van de Arbowet.

Je bent verplicht om minstens 1 keer per jaar jouw heftruck te laten keuren. Dit is het richtsnoer volgens de Arbowet en geldt voor alle arbeidsmiddelen waaronder heftrucks, vorkheftrucks, reachtrucks, pallettrucks, stapelaars, zijladers en kooiapen.

Ja, de accu of (tractie)batterij van een heftruck dient ook gekeurd te worden. Dit is niet opgenomen in de NEN 1175, maar de keuring van accu’s, laders of batterijen is volgens de NEN 3140.

Aanvraagformulier voor heftruck keuren

Vul onderstaande gegevens in en wij bellen jou vrijblijvend terug voor het persoonlijke bespreken van jouw keuring voor heftruck(s)!

Andere keuringen

Wij ontzorgen jou op het gebied van keuren. Dus welk materieel, machine of gereedschap je ook hebt: wij kunnen jou verder helpen. Hieronder vind je een greep uit de andere keuringen die wij kunnen uitvoeren.