Klant login

Beste momenten om te laten keuren

Artikel uit de Kennisbank van GECO Service

Keuren van gereedschap is vaak plannen. Aan de hand van dit artikel geven wij jou tips om het moment te kiezen wanneer jij wil laten keuren. Let op dat het minstens 1 keer per jaar moet plaatsvinden. Maar er zijn meer momenten waarop het voor jou het beste schikt.

Lees het volledige kennisartikel >

Snel naar de conclusie >

Alle kennisartikelen >

Beste moment gereedschap keuren

Het moment om jouw (elektrische) gereedschap te laten keuren, is een veelgestelde vraag onder onze klanten. Iedereen weet gelukkig dat ze verplicht zijn om minstens 1 keer per jaar te laten keuren. Maar op welk moment in het jaar laat je dit nu doen? Je wil namelijk minimale stilstand en je werknemers of zelf geen last ervaren van werkonderbreking.

Hieronder vind je vijf beste momenten om te laten keuren:

1) Keuren tijdens vrije dag van werknemer

Heeft een collega een vrije dag? Laat gelijk zijn of haar complete werkbus achter bij GECO Service. In overleg kunnen wij in 1 dag alle gereedschappen die één van de werknemers in de bus heeft zitten.

Op het moment van een vrije dag of snipperdag, ben je niet aan het werk en kan gelijk het gereedschap gekeurd worden. Hieronder heb je geen last van stilstand terwijl je zelf geniet van je welverdiende vrije dag. Dit hoeft dus niet perse een vakantie te zijn maar kan ook gewoon een doordeweekse dag zijn, wanneer iemand wil profiteren van een van de verlof- of vrije dagen.

Ander voordeel hieraan is, is dat je als je meerdere collega’s met werkbussen hebt, je niet alles in één keer laat keuren met het dus opknipt op basis van jouw agenda.

2) Seizoensgebonden of periodiek keuren

Je hebt jouw arbeidsmiddelen vaak niet het hele jaar door altijd nodig. Daarom is het vaak verstandig om te keuren op momenten wanneer het rustiger is. Dit noemen wij seizoensgebonden of periodiek keuren. Gereedschappen, machines en materialen kennen allemaal hun seizoenen. Je vindt een aantal voorbeelden hieronder:

 • Steigers: (rol)steigers zijn vaak populair in het voorjaar. Maar in de winter staan de steigers binnen. Kortom hét moment om te laten keuren.
 • Tuingereedschap: vanaf oktober gaat men zich vaak voorbereiden op de winter maar in december of januari is het vaak rustiger bij hoveniers, waardoor gereedschap gekeurd kan worden.
 • Aanhangers: als het sneeuwt, ga je vaak niet met een aanhanger de weg op. Dus bij een verwachting van slecht weer, breng de aanhanger snel langs of wij komen op locatie keuren.
 • Hoogwerkers: bij hevige wind mag je een hoogwerker niet gebruiken. Gedurende die periodes, kun je de hoogwerker laten keuren. Maar ook tijdens herfst- en wintermaanden is het vaak rustiger met klussen op hoogte waardoor je de hoogwerkers kan laten keuren.
 • Ladders en trappen: hetzelfde geldt voor ladders en trappen. Schilders gaan met harde windstoten of slecht weer niet buiten op een ladder of trap staan. Het moment om de spullen naar de keuring te brengen.
 • Liften: liften zoals verhuisliften, bouwliften of ladderliften liggen vaak stil in de eerste paar weken van het nieuwe jaar. Afhankelijk van het weer, kun je de liften laten keuren.
 • Heftrucks: rondom de bouwvak zijn de heftrucks vaak niet in de gebruik.
 • Andere gereedschappen?: neem contact met ons op! Wij denken graag mee om het beste moment voor jou te selecteren.

Uiteraard zijn er ook gereedschappen, machines en materialen die je het hele jaar door gebruikt. Daarvoor kun je kiezen om dit te laten keuren op een vrije dag of in een vakantie. Maar wat GECO ook biedt is vervangend tijdelijk gereedschap. Het materiaal wat jij elke dag gebruikt, kun je tijdens jouw keuring met goede afspraken huren.

3) Keuren tijdens kantoor of administratie dag

Als ZZP’er kun je ook je gereedschap laten keuren. Hier lees je meer over wanneer de verplichting van keuren van ZZP’ers.

Veel ZZP’ers hebben 1 keer in de zoveel tijd een kantoordag. Het moment om de administratie bij te werken. Dus offertes maken, facturen inboeken of de zaken uitzoeken die zich al een tijdje opstapelen.

Dit biedt ook een kans om in 1 dag jouw complete set aan arbeidsmiddelen te laten keuren. Dit kan (vaak) bij jou op locatie of je brengt het langs bij ons in de werkplaats.

4) Keuren in vakantieperiode

Veel bedrijven zijn tijdens (school)vakanties minder actief. Gedurende vakanties is het daarom populair om gereedschap, machines of materialen te laten keuren. Hieronder vind je een overzicht van verschillende vakanties gedurende het jaar:

 • Voorjaarsvakantie
 • Meivakantie
 • Zomervakantie
 • Herfstvakantie
 • Kerstvakantie

Laat ons weten wat jouw voorkeur is om te laten keuren, dan kijken wij samen naar een geschikt moment die jou het meest ontlast.

5) Het hele jaar door met vervangend gereedschap

Uniek aan de keuringen bij GECO is dat je het hele jaar jouw gereedschap kan laten keuren zonder werkonderbreking.

De gereedschappen, machines en materialen die jij moet laten keuren, kun je ook bij ons huren. Hierdoor heb je tijdelijk vervangend gereedschap. Waardoor dit niet ten koste gaat aan een klus of jouw werkzaamheden.

Dus voor het keuren van accu gereedschap, kun je vervangende gereedschappen huren. Ook voor het laten keuren van een aanhanger, dan hebben wij meerdere aanhangwagens te huur. Dit geldt ook voor bouwliften, heftrucks, hoogwerkers, ladders, trappen, steigers, alle elektrische gereedschappen en meer.

Conclusie

Vijf momenten die jou de tijd en ruimte geven om al jouw materiaal te laten keuren. Kies voor keuren tijdens vakanties, spontane vrije dagen, gedurende administratiedagen of seizoensgebonden. Uiteraard is het ook mogelijk om met vervangend gereedschap door te blijven werken.

Picture of Robin Nagtegaal

Robin Nagtegaal

Als Machinepark Beheerder van GECO en het eerste aanspreekpunt voor alle GECO Service klanten, heeft Robin veel kennis in huis over diverse onderwerpen. Van verschillende keuringsnormen tot technische reparaties of software voor materieelbeheer.

Ontdek diensten van GECO Service

Deel dit bericht op socials

Mocht je iemand kennen voor wie dit bericht wellicht interessant is, stuur het dan door via bovenstaande knoppen.

Relevante kennisartikelen

Uitlegvideo's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke keer automatisch kennisartikelen