Klant login

Aanhangers storing

Storingen en problemen oplossen met GECO Service

Op deze pagina vind je uitleg bij:

Het kan voorkomen dat je aanhanger kapot is of de aanhangwagen storing vertoont. Daarom helpt GECO Service je graag op weg. Op deze pagina vind je veelvoorkomende storingen en defecten bij aanhangers. Zo weet je in het geval van een typische storing wat je kunt doen om deze op te lossen of contact op te nemen met GECO Service.

Verlichting aanhangwagen kapot

Verlichting op een aanhanger is verplicht. Aanhangwagens (afhankelijk van gewicht – want hoe zwaarder, hoe strenger) moeten een minimaal aantal lampen op het voertuig hebben. Helaas komt het wel eens voor dat verlichting om een aanhanger kapot gaat of er een storing in zit.

Mogelijke oorzaken van kapotte verlichting:

  • Vocht en vuil in achterlicht van aanhanger: Door stilstand, regen of schoonspuiten van de aanhanger kan er vocht ander de beschermkap van het achterlicht komen. Door inwerking van vocht en vuil kunnen de uiteinden van de bedrading en polen zogenaamd corroderen (roesten). Het gevolg hiervan is dat er slecht contact wordt gemaakt waardoor het licht het dus niet meer doet.
  • Bollampje of draad in achterlicht aanhangwagen kapot: uiteraard is een mogelijke storing ook dat de lamp het zelf niet meer doet omdat deze kapot is. Bijvoorbeeld doordat het draadje in het lampje kapot is.
  • Kapotte stekker van aanhanger: in de stekker zitten ook allerlei kleine draden die kapot kunnen gaan. Doordat het soms lastig en stroef gaat om de stekker in de auto of bus te draaien, is de kans groot dat je wel eens wat beschadigd. Als tip geven we je mee dat je moet op letten op het aansluitschema. Dus of je 7 of 13 polige stekker gebruikt.

Lekke band bij aanhangwagen

Het kan iedereen wel eens gebeuren: een lekke band. Bij je auto komt dit vaker voor maar ook bij aanhangwagens kan er natuurlijk een lekke band ontstaan.

Mogelijke oorzaken van een lekke band bij een aanhanger zijn:

  • Band van aanhanger lek door scherp voorwerp: het binnendringen van voorwerpen in de band veroorzaakt spanningsverlies. Dus bijvoorbeeld spijkers, schroeven, glas of scherpe steentjes veroorzaken lekke banden.
  • Te zachte banden: in plaats van een hoge bandenspanning, zorgt een lage bandenspanning juist tot een grotere kans op een lekke band.

Ook voor het vervangende van licht op aanhangers of banden verwisselen, kun je bij GECO Service terecht. Wij leveren complete reparaties voor aanhangwagens en ook periodieke keuring van aanhangers.

Rem kapot van aanhanger

Rem kapot bij een aanhanger? Dan is de remvoering hoogstwaarschijnlijk versleten. Zeker als het een tijd geleden is dat de remmen van je aanhangwagen zijn gecontroleerd, is de kans zeer aanwezig.

Een versleten remvoering van een aanhanger ontstaat door achterstallige onderhoud. Maar ook het binnendringen van vocht, stof en zand bij de rem. Als je je rem ook niet regelmatig smeert, kan er ook slijtage optreden.

Als je de remschoen van een aanhangwagen wil laten vervangen? Bel dan GECO Service. Wij denken graag met je mee en verzorgen de volledige reparatie van jouw aanhangwagen.

Picture of Robin Nagtegaal

Robin Nagtegaal

Als Machinepark Beheerder van GECO en het eerste aanspreekpunt voor alle GECO Service klanten, heeft Robin veel kennis in huis over diverse onderwerpen. Van verschillende keuringsnormen tot technische reparaties of software voor materieelbeheer.

Ontdek diensten van GECO Service

Direct hulp bij storing?

Ook kun je gebruik maken van GECO Reparatie Service. Meld jouw kapot gereedschap aan in het reparatieformulier.

Last van andere storing?

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag persoonlijk verder.

Populaire reparaties

GECO Service biedt voor jouw gereedschappen, machines en materialen reparaties aan:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke keer automatisch kennisartikelen