Klant login

Genie Repareren

Genie liften kun je laten repareren via GECO Service. Van oorsprong is Genie een Amerikaans bedrijf. Genie produceert verschillende soorten machines. Variërend van hoogwerkers, schaarliften, materiaalliften tot aan verreikers. Bij storingen of schade aan Genie, kunnen wij jou ontzorgen op het gebied van reparaties.

Genie hoogwerker repareren

Reparatie formulier

Meld kapotte Genie machines in dit formulier

Genie storingen en reparaties

Kwaliteit door design. Dat is waar Genie voor staat. Ondanks dat Genie liten, zeer degelijke machines zijn, kan het voorkomen dat er ooit wel eens een een storing geeft. Ook beschadigingen aan de platformen kan voorkomen.

Daarom staat GECO Service voor je klaar om je te helpen. Leg jouw problemen, storingen of schades aan ons voor. Dat gaan wij er alles aan doen om jou te helpen.

Aangezien wij veel Genie producten in onze Verhuurvloot hebben, zijn wij gespecialiseerd in dit merk. Hierdoor kunnen wij snel schakelen en storingen oplossen.

Wij bieden jou ondersteuning, zodat jij kunt doen waar je het beste in bent. Je kunt namelijk jouw Genie machines laten repareren zonder werkonderbreking bij GECO. Dit kan door bijvoorbeeld vervangende hoogwerkers, verreikers of liften te huren.

Genie produceert veel schaarhoogwerkers. Bij zogenaamde storing: scheefstand, kun je zelf al het volgende doen. Verplaats de hoogwerker middels de transportstand naar een recht oppervlak. Blijft de hoogwerker de storing aangeven, wij helpen je graag verder.

In veel gevallen is de accu dan (bijna) leeg en wordt het heffen uitgeschakeld. Het is dan belangrijk om de hoogwerker zo snel mogelijk naar het dichtstbijzijnde oplaadpunt te rijden.

GECO Reparatie Service

Hoe werkt het?

Meld via dit formulier kapot gereedschap aan of bel ons. Uiteraard kun je het materiaal ook bij ons langsbrengen.

Gratis onderzoek

Wij onderzoeken slechts voor € 25,- excl. btw het defecte toestel. Op basis hiervan maken wij een inschatting voor reparatie.

Na akkoord gaan wij gelijk aan de slag met de reparatie. In de tussentijd kun je vaak een vervangend toestel huren bij ons.

Met jouw tijdelijk vervangende toestel of je inmiddels alweer gerepareerde materieel, kun je direct weer aan de slag.

Prijsindicatie voor reparaties

Veelgestelde vragen over Genie

Sinds 1966 is Genie al actief in de industrie. Niet gek dat het een wereldwijd bekend bedrijf is. Doordat er zoveel machines zijn en zo veel personen die Genie producten gebruiken, is er veel kennis beschikbaar. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over het merk Genie en gerelateerd aan reparaties:

Foutcode 02 is ECM / Platform communicatie fout. Een mogelijke oorzaak is een defecte besturingskabel of defecte platformbediening. Een mogelijke oplossing is om de kabels te herstellen of de bediening te herstellen. Neem hiervoor contact op mee.

Veel Genie hoogwerkers hebben sleutels voor het contactslot. Raak deze niet kwijt, want ze zijn essentieel. Voor het starten dien je namelijk de contactsleutel te gebruiken.

Er zijn meerdere foutcodes (fault codes). De codes  worden weergegeven op de display van bijvoorbeeld schaarhoogwerkers. Je kan foutcodes zoals 01, 02, 03, 12 of 18 tegenkomen. Voor het gemak hebben wij alle foutcodes van schaarliften van Genie voor je op een rijtje gezet. 

Afhankelijk van het probleem, is in te schatten hoe lang een reparatie duurt van een Genie machine. Breng je Genie hoogwerker of materiaal langs of stuur foto’s op. Dan kunnen wij al beter inschatten wanneer jij je apparaat weer terug krijgt.