Klant login

Manitou Repareren

Manitou Repareren? Alle Manitou Verreikers kunnen gerepareerd worden door GECO Service. Ontdek onze GECO Reparatie Service voor oorspronkelijk Franse Manitou.

Manitou repareren

Manitou aanmelden voor repareren

Meld reparaties aan in dit formulier

Manitou storingen en reparaties

Manitou verreikers zijn echte krachtpatsers. De verreikers worden dagelijks gebruikt en staan daarom onderhevig aan zware slijtage. Hierdoor kan het voorkomen dat onderhoud en reparaties nodig zijn.

Deskundige en vakkundige reparaties aan Manitou-machine zijn essentieel voor de goede werking, betrouwbaarheid, levensduur en veiligheid in het dagelijks leven.

Mocht je tijdens de reparatie aan jouw Manitou aan de slag blijven gaan? Geen probleem! Bij GECO kun je tijdelijk een vervangende verreiker huren. GECO heeft zelfs specifieke Manitou verreikers te huur.

Zeer essentieel is om de verreiker aan de voorkant te stempelen. Als dit door een storing niet meer mogelijk is, adviseren wij zeer dringend om deze te laten repareren.

Een Manitou verreiker moet de functie hebben om de werkbak te kunnen vergrendelen. Mocht dit wegens schade of storing niet meer kunnen, dien je zeker dit te laten repareren.

GECO Reparatie Service

Hoe werkt het?

Meld via dit formulier kapot gereedschap aan of bel ons. Uiteraard kun je het materiaal ook bij ons langsbrengen.

Wij onderzoeken slechts voor € 25,- excl. btw het defecte toestel. Op basis hiervan maken wij een inschatting voor reparatie.

Na akkoord gaan wij gelijk aan de slag met de reparatie. In de tussentijd kun je vaak een vervangend toestel huren bij ons.

Met jouw tijdelijk vervangende toestel of je inmiddels alweer gerepareerde materieel, kun je direct weer aan de slag.

Prijslijst voor reparaties

Veelgestelde vragen over Manitou

Misschien heb je het gehoord, maar tussen de merken JCB en Manitou waren flinke problemen. Het was een geschil over octrooien tussen Manitou en JCB. JCB was het niet eens met het feit dat Manitou een door JCB gepatenteerd systeem gebruikt op verreikers. Het liep uit op een rechtszaak. JCB won in 2019. De onenigheid ging over het zogeheten LLMC-systeem (Longitudinal Load Movement Control).

Je hebt geen rijbewijs nodig voor het besturen van Manitou. Tenzij je de openbare weg op gaat. Als je met een Manitou op heb je een T-rijbewijs nodig en bij een verreiker of heftruck boven de 3,5 ton is een rijbewijs C vereist.

Het chassisnummer van Manitou staat op de constructieplaat, ook wel het ‘typeplaatje’. Het chassinummer kun je meestal het VIN vinden. Je kunt de constructieplaat herkennen aan het soort gegevens dat daar vaak op staat.