Klant login

Verreikers storing

Storingen en problemen oplossen met GECO Service

Op deze pagina vind je uitleg bij:

Storing aan jouw verreiker? GECO Service helpt je direct! Voor elke storing, schade of defect hebben wij een passende oplossing. Om jou alvast op weg te helpen, vind je hier de meest voorkomende storingen aan verreikers. De informatie is afkomstig uit de ervaring met verreikers van Manitou, Magni, Merlo, JCB of Faresin.

Verreiker start niet

Het starten van een verreiker is een veelvoorkomend probleem. Het probleem heeft als gevolg dat je geen enkele functie van de verreiker kunt benutten. Niet starten heeft verschillende oorzaken zoals:

  • Verreiker start niet bij koude start: er kunnen allerlei oorzaken zijn. Zoals water in de tank. Of dat het brandstof niet genoeg toegevoegd wordt. Maar ook roestvorming die binnen de motor is ontstaan kan mogelijk effect hebben op het starten van je verreiker.
  • Verreiker start niet als hij warm is: mogelijke oorzaken kunnen zijn dan de bougies niet meer genoeg fonkjes geven in het geval van een benzine motor. Ook kunnen de verstuivers lekker of de motor verzopen zijn.

Bij beide problemen, raden wij aan om contact met ons op te nemen. Wij adviseren graag en helpen jou af van de storing en het probleem.

Verreiker heeft storing bij hydraulische pompen

Merk je dat de verreiker niet alle hydraulische functies optimaal kan benutten? Mogelijk is er dan wat aan de hand met de hydrauliekslangen. Dus als deze niet meer optimaal draait, heft of andere hydraulische functies.

Problemen met de hydrauliek kan komen door het gebruik van smeerolie van lage kwaliteit en/of als er te weinig wordt gedaan om vervuiling te voorkomen. Daarentegen is vervuiling ook een veelvoorkomende boosdoener bij problemen. Dit kan op langere termijn zorgen voor storingen in de systemen zelf die dit aansturen.

Foutmeldingen op het display van verreiker

Krijg je foutmeldingen of storingen te zien op het display in de cabine van de verreiker? Dan kun je de handleiding van de desbetreffende machine raadplegen voor inzicht. Hieronder vind je een lijst met veelvoorkomende foutmeldingen op displays bij verreikers:

  • Melding over armhoogte: de telescopische arm moet zaken en de verreiker moet in een andere stand gezet worden
  • Draaihoek zwenkkop: de zwenkkop moet niet onder een hoek staan maar gecentreerd om de stabilisatoren aan te sturen
  • Belastingbegrenzer: je gaat met een bepaalde beweging of belasting over de maximale capaciteit
  • Time-out nivellering: automatisch nivellering is dan niet gelukt en je zult de aansturing moeten onderbreken.

Er zijn nog veel meer voorbeelden van meldingen die voorkomen bij verreikers. Als je twijfelt over een melding of storing? Neem dan contact met ons op.

Storing oplossen met GECO Service

Als je problemen vermoedt op het gebied van hydrauliek, kun je ook GECO Service raadplegen. Wij kunnen de storing voor jou oplossen. Bij spoed kun je direct bellen naar 085 902 2737.

Wij leveren zelfs specifieke reparaties voor populaire verreiker merken. Wij repareren alle merken maar wil je meer informatie over Magni of Manitou? Dan kun je op die pagina’s kijken voor meer informatie omtrent het repareren van Magni en Manitou verreikers.

Ook kun je op het moment dat wij jouw verreiker repareren, een vervangend toestel gebruiken. Door gebruik te maken van de dienstverlening van GECO kun je een verreiker huren op het moment dat je voor GECO kiest.

Picture of Robin Nagtegaal

Robin Nagtegaal

Als Machinepark Beheerder van GECO en het eerste aanspreekpunt voor alle GECO Service klanten, heeft Robin veel kennis in huis over diverse onderwerpen. Van verschillende keuringsnormen tot technische reparaties of software voor materieelbeheer.

Ontdek diensten van GECO Service

Direct hulp bij storing?

Ook kun je gebruik maken van GECO Reparatie Service. Meld jouw kapot gereedschap aan in het reparatieformulier.

Last van andere storing?

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag persoonlijk verder.

Populaire reparaties

GECO Service biedt voor jouw gereedschappen, machines en materialen reparaties aan:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke keer automatisch kennisartikelen