Klant login

Bouwdroger storing

Storingen en problemen oplossen met GECO Service

Op deze pagina vind je uitleg bij:

Bouwdroger storing? Stopt de bouwdroger telkens? Als een bouwdroger het niet meer lijkt te doen, kan dit komen doordat dit bij het condensatieprincipe van de bouwdroger hoort. Maar het kan ook voorkomen dat het stoppen van de bouwdroger komt door een storing. In ieder geval vind je op deze pagina uitleg hulp bij het oplossen van storingen bij bouwdrogers.

Bouwdroger stopt steeds

Een bouwdroger werkt op het condensatieprincipe. Je onttrekt met een bouwdroger vocht uit een vloer of muur doordat het apparaat vocht uit de lucht opneemt.

In de bouwdroger zitten allemaal ijzeren lamellen (condensorblok) die gekoeld gaan worden. Wanneer deze helemaal bevroren zijn lijkt de bouwdroger te stoppen. Maar wat je eigenlijk krijgt is precies het effect wat je wil. Doordat de ijzeren lamellen volledig bevroren zijn, heeft de bouwdroger het vocht opgenomen uit de omgeving en komt er een waterstraal uit de bouwdroger die je kunt opvangen.

Kortom, als je denkt dat wanneer een bouwdroger telkens stopt; dit komt door het condensatieprincipe wat juist het gene is wat je wil bereiken met de bouwdroger.

Bouwdroger werkt niet

Werkt de bouwdroger niet? Dus dat het vocht uit de omgeving niet wordt gecondenseerd en er dus geen water uit komt. Soms is dit afhankelijk van de omgeving maar er kunnen ook problemen in de bouwdroger zijn ontstaan.

Mogelijke oorzaak van wanneer een bouwdroger het niet doet, is door de overschrijding van de voorgeschreven ruimtetemperaturen. Dit is bij extreem hoge buitentemperaturen of juist hele lage temperaturen. Gebruik een bouwdroger daarom tussen de 5°C en de 35°C.

Want door de warmte afgifte van de bouwdroger/luchtontvochtiger en eventuele randapparatuur zoals isolatie drogers in afgesloten ruimtes, zal de gestelde grenswaarden voor de ruimtetemperatuur overschreden worden. Des de kleiner de ruimte, hoe makkelijker de grenswaarde worden overschreden.

Ontdooithermostaat van bouwdroger kapot

Werkt de bouwdroger niet en komt dit niet door het condensatieprincipe of de temperatuur? Dan is er mogelijk meer aan de hand. Een voorbeeld is dat de ontdooithermosstaat defect is.

Een bouwdroger zuigt de vochtige lucht aan en doet deze bevriezen op de koude lamellen. Wanneer de bouwdroger een ijslaag heeft gevormd treedt de ontdooithermostaat in werking die het gevormde ijs doet smelten en als water afgeeft.

In het geval dat de bouwdroger het niet meer doet, is een mogelijke oorzaak ook dat de ontdooithermosstaat het dus niet meer doet.

Deze kun je vervangen. Wij raden je aan op contact op te nemen met GECO Service voor het laten repareren van jouw bouwdroger.

Picture of Robin Nagtegaal

Robin Nagtegaal

Als Machinepark Beheerder van GECO en het eerste aanspreekpunt voor alle GECO Service klanten, heeft Robin veel kennis in huis over diverse onderwerpen. Van verschillende keuringsnormen tot technische reparaties of software voor materieelbeheer.

Ontdek diensten van GECO Service

Direct hulp bij storing?

Ook kun je gebruik maken van GECO Reparatie Service. Meld jouw kapot gereedschap aan in het reparatieformulier.

Last van andere storing?

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag persoonlijk verder.

Populaire reparaties

GECO Service biedt voor jouw gereedschappen, machines en materialen reparaties aan:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke keer automatisch kennisartikelen