Klant login

Aggregaten storing

Storingen en problemen oplossen met GECO Service

Op deze pagina vind je uitleg bij:

Storing aan een aggregaat? Meest voorkomende storing is dat de aggregaat geen stroom meer levert. GECO Service helpt je uit de brand! Op deze pagina vind je contactgegevens zodat je direct geholpen kan worden met de storing. Maar ook tips om zelf de storing mogelijk te kunnen verhelpen.

Aggregaat levert geen stroom meer

Aggregaten zijn vaak zeer betrouwbaar. Helaas kan een aggregaat ook stuk gaan. Dat een aggregaat geen stroom meer levert is wellicht de meest voorkomende soort storingen. Hierdoor komt het hele werk stil te liggen.

Wanneer je aggregaat geen stroom meer levert kan dit verschillende oorzaken hebben. Je vindt ze hieronder:

Automatische volt regelaar kapot

Een automatische volt regelaar (AVR) is een onderdeel van een aggregaat.  In de meeste gevallen wanneer een generator geen stroom meer geeft ligt dit aan de AVR. Dit kan komen doordat het aggregaat overbelast is geweest en de AVR hierdoor kapot is gegaan.

Een AVR zorgt voor een constante spanning tijdens het belasten van het aggregaat. Dit doet de AVR door het toerental van de generator aan te passen waardoor deze meer vermogen levert en een constante spanning

Bij bovenstaand probleem kun je er voor kiezen om zelf een AVR te kopen en te vervangen. Anders kun je ook de reparatie aan GECO Service over laten.

200 volt in plaats van 230 volt

In sommige gevallen geeft de generator niet genoeg spanning bijvoorbeeld 200V in plaats van 230Volt.

Om dit probleem op te lossen kun je proberen aan het schroefje te draaien die op de AVR zit. Met dit schroefje kan het voltage langzaam omhoog worden gebracht naar de gewenste 230 volt. Als dit niet werkt en je aggregaat nog geen stroom levert, dient de automatische volt regelaar vervangen te worden.

Koolborstels zijn aan vervanging toe

Een ander veel voorkomend probleem waardoor een aggregaat geen stroom levert is dat de koolborstels niet op de juiste manier werken.

Het komt namelijk voor dat de koolborstels afbreken of niet op de juiste wijze afslijpen op de rotor waardoor de AVR geen stroom meer krijgt.

Aggregaat overbelast

Doet jouw aggregaat het niet meer en heb je bovenstaande punten al gecheckt? Mogelijk dat er dan een groter probleem schuilt. In de ergere gevallen levert de aggregaat geen stroom meer omdat de rotor en stator verbrand zijn.

Dit kan gebeuren wanneer je het aggregaat overbelast en je rotor en stator kunt verbranden. De meeste goedkopere aggregaten zijn niet beveiligd tegen overbelasting waardoor je goed moet opletten hoeveel vermogen je op het aggregaat aansluit.

Wij raden je aan om ons hiervoor in te schakelen voor advies of het oplossen van het defect.

Aggregaten repareren met GECO Service

Wat voor probleem je ook hebt met je aggregaat, bij GECO Service gaan wij jou proberen te helpen. Je kunt ons bellen voor advies omtrent de storing. Maar ook voor het direct laten uitvoeren van reparaties.

Picture of Robin Nagtegaal

Robin Nagtegaal

Als Machinepark Beheerder van GECO en het eerste aanspreekpunt voor alle GECO Service klanten, heeft Robin veel kennis in huis over diverse onderwerpen. Van verschillende keuringsnormen tot technische reparaties of software voor materieelbeheer.

Ontdek diensten van GECO Service

Direct hulp bij storing?

Ook kun je gebruik maken van GECO Reparatie Service. Meld jouw kapot gereedschap aan in het reparatieformulier.

Last van andere storing?

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag persoonlijk verder.

Populaire reparaties

GECO Service biedt voor jouw gereedschappen, machines en materialen reparaties aan:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke keer automatisch kennisartikelen