Klant login

Wat is een Floater?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een floater is er om een bewegend onderdeel van een gereedschap of machine op zijn plaats te houden of om te voorkomen dat het onderdeel loskomt of verschuift.

Floaters worden vaak gebruikt om de bewegende delen van elektrische boormachines, zagen, haakse slijpers en andere gereedschappen op hun plaats te houden of om te voorkomen dat ze loskomen of verschuiven.

Waar is een floater van gemaakt?

Floaters zijn gemaakt van metaal of kunststof en komen in verschillende maten en afmetingen. Sommige floaters zijn bijvoorbeeld ontworpen om te worden gebruikt in hoge druk- of hoge temperatuuromstandigheden, terwijl andere floaters zijn bedoeld voor gebruik in lage druk- of lage temperatuuromstandigheden.

Floaters kunnen ook verschillen in grootte en vorm, afhankelijk van de specifieke behoeften van de gebruiker.

Floater vervangen

Om een floater te gebruiken, moet deze eerst op de juiste plaats op het gereedschap of de machine worden geplaatst. Vervolgens kan de floater worden gebruikt om het bewegende onderdeel op zijn plaats te houden of om te voorkomen dat het onderdeel loskomt of verschuift. Sommige floaters hebben bovendien een afdichtingslaag of een ander mechanisme om te voorkomen dat vocht of stof binnendringt.