Klant login

Wat is een Flenspakking?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een flenspakking is een soort pakking of afdichting die wordt gebruikt om een lek te voorkomen tussen twee componenten die zijn verbonden met behulp van een flens.

Flenspakkingen worden vaak gebruikt in elektrisch gereedschap of andere soorten machines om de werking van het apparaat te verbeteren en om problemen te voorkomen.

Waar zijn flenspakkingen van gemaakt?

Flenspakkingen zijn gemaakt van een flexibel materiaal, zoals rubber of kunststof, en zijn meestal vormgegeven als een ringvormig stuk dat past tussen de twee componenten die worden verbonden door de flens.

Daarnaast zijn flenspakkingen vaak voorzien van een afdichting of een O-ring om te voorkomen dat vloeistoffen of gas uit de verbinding lekken.

Gebruik van flenspakking

Flenspakkingen worden vaak gebruikt in combinatie met flenskoppelingen, waarbij de flenspakking wordt geplaatst tussen de flenskoppeling en de componenten die zijn verbonden door de flens. De flenskoppeling wordt vervolgens aangedraaid om de componenten stevig aan elkaar te verbinden en om de flenspakking op zijn plaats te houden.

Flenspakkingen zijn een belangrijk onderdeel van het gereedschap, omdat ze helpen om de werking van het apparaat te verbeteren en om problemen te voorkomen