Klant login

Wat is een Flens?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een flens is een gereedschapsonderdeel dat wordt gebruikt om twee onderdelen of componenten met elkaar te verbinden of te bevestigen.

Bovendien zijn flenzen vaak gemaakt van metaal of kunststof en bestaan uit een platte of gebogen rand of randen die rond de rand van een gat of opening lopen.

Flenzen zijn vaak rond of vierkant van vorm, maar kunnen ook andere vormen hebben afhankelijk van het doel waarvoor ze worden gebruikt.

Waar worden flenzen voor gebruikt?

Als voorbeeld kunnen flenzen gebruikt worden om twee stukken metaal of kunststof aan elkaar te bevestigen, of om een onderdeel of component op een ander onderdeel of component te monteren.

Flenzen kunnen ook worden gebruikt om de randen van gaten of openingen af te dichten of te beschermen. Flenzen hebben vaak een aantal verschillende eigenschappen of kenmerken die ze geschikt maken voor verschillende toepassingen.

Sommige flenzen zijn bijvoorbeeld ontworpen om te worden gebruikt in hoge druk- of hoge temperatuuromstandigheden, terwijl andere flenzen zijn bedoeld voor gebruik in lage druk- of lage temperatuuromstandigheden. Flenzen kunnen ook verschillen in grootte en vorm, afhankelijk van de specifieke behoeften van de gebruiker.