Klant login

Wat is een Flensbout?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Flensbouten zijn bouten die worden gebruikt om twee onderdelen of componenten met elkaar te verbinden of te bevestigen. Flensbouten hebben een platte of gebogen kop en een grote, platte schroefdraad die is ontworpen om te werken met flenzen.

Een flensbouten wordt vaak gebruikt om flenzen op hun plaats te houden of om te voorkomen dat ze loskomen of verschuiven. Flensbouten zijn gemaakt van metaal of kunststof en komen in verschillende maten en afmetingen.

Sommige flensbouten zijn bijvoorbeeld ontworpen om te worden gebruikt in hoge druk- of hoge temperatuuromstandigheden, terwijl andere flensbouten zijn bedoeld voor gebruik in lage druk- of lage temperatuuromstandigheden.

Flensbouten kunnen ook verschillen in grootte en vorm, afhankelijk van de specifieke behoeften van de gebruiker. Om een flensbout te gebruiken, moet deze eerst op de juiste plaats op het gereedschap of de machine worden geplaatst. Vervolgens kan de flensbout worden gebruikt om de flens op haar plaats te houden of te bevestigen door de flensbout in de flens te schroeven of te klikken. Sommige flensbouten hebben bovendien een afdichtingslaag of een ander mechanisme om te voorkomen dat vocht of stof binnendringt.