Klant login

Wat is een Depressieblok?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een depressieblok is een apparaat dat wordt gebruikt om een bewegend onderdeel van elektrisch gereedschap te vergrendelen in een bepaalde positie.

Het wordt vaak gebruikt om het bewegende deel van een elektrische zaag of ander gereedschap te vergrendelen wanneer het niet in gebruik is of tijdens het transport.

Het depressieblok werkt door het bewegende deel van het gereedschap in een bepaalde positie te vergrendelen. Dit kan worden gedaan door middel van een hendel of een knop die wordt ingedrukt om het bewegende deel te vergrendelen. Wanneer het depressieblok is geactiveerd, kan het bewegende deel van het gereedschap niet bewegen, wat kan helpen om het gereedschap veilig te houden tijdens het transport of wanneer het niet in gebruik is.

Ook is het belangrijk om het depressieblok te gebruiken volgens de instructies van het elektrische gereedschap. Dit om te voorkomen dat het bewegende deel onbedoeld wordt geactiveerd tijdens het transport of wanneer het gereedschap niet in gebruik is. Het gebruik van het depressieblok kan ook helpen om de levensduur van het gereedschap te verlengen door te voorkomen dat het bewegende deel onnodig wordt belast tijdens het transport of wanneer het gereedschap niet in gebruik is.