Klant login

Wat is een Diafragma?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een diafragma is een flexibel scheidingsmembraan dat wordt gebruikt om lucht of andere gassen te scheiden van een vloeistof of een poeder.

In elektrisch gereedschap wordt een diafragma vaak gebruikt om lucht te scheiden van de brandstof in een brandstofpomp of om lucht te scheiden van olie in een oliepomp.

Functie van diafragma

De functie van een diafragma in elektrisch gereedschap is om lucht te scheiden van een vloeistof of poeder. Dit kan helpen om de werking van het gereedschap te verbeteren door te voorkomen dat lucht of andere gassen in de vloeistof of het poeder terechtkomen. Een diafragma komt voor in verschillende soorten elektrische gereedschappen, zoals brandstofpompen, oliepompen en andere gereedschappen die lucht of andere gassen moeten scheiden van een vloeistof of poeder.

Voordelen diafragma

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een diafragma in elektrisch gereedschap. Ten eerste kan het helpen om de werking van het gereedschap te verbeteren door te voorkomen dat lucht of andere gassen in de vloeistof of het poeder terechtkomen. Ten tweede kan het ook helpen om de levensduur van het gereedschap te verlengen door te voorkomen dat het bewegende deel van het gereedschap wordt belast door lucht of andere gassen. En als laatste kan het ook helpen om het gereedschap veiliger te maken door te voorkomen dat lucht of andere gassen onbedoeld in het gereedschap terechtkomen.