Klant login

Wat is een Demper?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een demper is een apparaat dat wordt gebruikt om trillingen, geluid of andere vibraties te verminderen. In elektrisch gereedschap wordt een demper gebruikt om trillingen te verminderen die worden veroorzaakt door het werkingsmechanisme van het gereedschap.

Functie van demper in elektrisch gereedschap

De functie van een demper in elektrische gereedschap is om trillingen te verminderen die worden veroorzaakt door het werkingsmechanisme van het gereedschap. Dit kan helpen om het gereedschap comfortabeler te maken om te gebruiken en kan ook helpen om de levensduur van het gereedschap te verlengen door de trillingen te verminderen die op het gereedschap inwerken.

Voordelen van demper

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een demper in elektrisch gereedschap:

  • Ten eerste kan het het gebruik van het gereedschap comfortabeler maken, vooral wanneer het gereedschap voor langere tijd wordt gebruikt.
  • Ten tweede kan het helpen om de levensduur van het gereedschap te verlengen door de trillingen te verminderen die op het gereedschap inwerken.
  • Tot slot kan het ook helpen om het geluid van het gereedschap te verminderen, wat kan helpen om het gebruik van het gereedschap in bepaalde omgevingen te vergemakkelijken.