Klant login

Wat is een Dekselpakking?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een dekselpakking, ook wel afdichting of dichting genoemd, is een rubber of kunststof pakking die wordt gebruikt om een opening of verbinding af te dichten of te beschermen tegen vocht, stof of andere contaminatie.

In elektrisch gereedschap worden dekselpakkingen gebruikt om de binnenkant van het gereedschap te beschermen tegen vocht of stof. Dit is bijvoorbeeld het geval bij elektrische zagen, boormachines en andere elektrische gereedschappen die gebruikt worden in omgevingen waar er stof of vocht aanwezig is.

De dekselpakking zit meestal op de achterkant of onderkant van het gereedschap, en dient als afdichting voor de opening waar de stekker of de batterijen worden geplaatst. Door deze afdichting te gebruiken wordt voorkomen dat stof of vocht binnenkomt in het gereedschap, wat kan leiden tot elektrische problemen of schade aan het gereedschap.

Het is belangrijk om de dekselpakkingen regelmatig te inspecteren en te vervangen als ze beschadigd of versleten zijn, om te voorkomen dat er vocht of stof binnenkomt in het gereedschap. Dit kan helpen om de levensduur van het gereedschap te verlengen en de prestaties ervan te behouden.