Klant login

Wat is een Instelbouthouder?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een instelbouthouder is er om een borgmoer of andere soorten moeren vast te houden tijdens het instellen of aandraaien van deze moeren.

Het bestaat uit een metalen houder met een U-vormig profiel aan één uiteinde en een ronde kop aan het andere uiteinde.

Instelbouthouder vervangen

De borgmoer wordt in het U-vormige profiel van de instelbouthouder geplaatst en vervolgens kan de instelbouthouder worden gebruikt om de moer vast te houden tijdens het instellen of aandraaien ervan. De ronde kop van de instelbouthouder kan worden gebruikt om de instelbouthouder aan een handgereedschap, zoals een sleutel of een ratel, te bevestigen.

Functie van instelbouthouder

De functie van de instelbouthouder is om ervoor te zorgen dat de borgmoer op de juiste manier wordt aangedraaid en op de juiste plaats wordt geplaatst. Dit is vooral belangrijk wanneer de borgmoer wordt gebruikt om twee stukken metaal of ander materiaal aan elkaar te bevestigen.

Als de borgmoer niet op de juiste manier wordt aangedraaid, kan dit leiden tot problemen met de verbinding, zoals losraken of breken.

Door gebruik te maken van een instelbouthouder, kun je ervoor zorgen dat de borgmoer op de juiste manier wordt aangedraaid, wat kan helpen om de integriteit van de verbinding te verbeteren.