Klant login

Wat is een Grondplaat?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een grondplaat is een soort plaat of onderdeel dat wordt gebruikt als een basis of als een aansluitpunt voor andere componenten in een elektrisch gereedschap of ander soort apparaat.

Grondplaten worden vaak gebruikt om elektrische verbindingen te leggen, om componenten te bevestigen of om andere functies uit te voeren in het apparaat.

Grondplaten zijn gemaakt van een geleidend materiaal, zoals metaal of kunststof met een geleidende laag, en zijn vaak vormgegeven als een plat, vierkant of rechthoekig stuk.

Soorten en gebruik van grondplaten

Grondplaten kunnen verschillende afmetingen hebben, afhankelijk van het type apparaat waarvoor ze worden gebruikt. Grondplaten worden vaak gebruikt in elektrisch gereedschap om elektrische verbindingen te leggen tussen verschillende componenten van het apparaat.

Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om een aansluitpunt te vormen voor een motor, een accu of andere componenten van het apparaat. Grondplaten kunnen ook worden gebruikt om componenten te bevestigen aan het apparaat, of om andere functies uit te voeren, afhankelijk van het type apparaat.