Klant login

Wat is een Gripschroef?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een gripschroef wordt gebruikt om objecten of materialen stevig vast te houden tijdens het werken. Gripschroeven zijn gemaakt van metaal of kunststof.

Gripschroeven hebben een speciale schroefkop met een rubber of kunststof coating die zorgt voor een stevige grip op het object of de materialen waarmee wordt gewerkt. Dit maakt het gemakkelijker om het object of de materialen te bevestigen of te verwijderen zonder dat ze verschuiven of loskomen.

Gebruik van gripschroef

Om een gripschroef te gebruiken, moet deze eerst op het object of de materialen worden geplaatst waarmee wordt gewerkt. Vervolgens kan de gripschroef worden aangedraaid om het object of de materialen stevig vast te houden.

Sommige gripschroeven hebben ook een verstelbare gripkop, wat het gemakkelijker maakt om te werken met objecten of materialen van verschillende afmetingen of vormen.

Gripschroeven worden vaak gebruikt in combinatie met andere gereedschappen, zoals een boormachine of een schroevendraaier, om objecten of materialen op hun plaats te houden tijdens het werken. Ze zijn ook handig om te gebruiken bij het verwijderen of bevestigen van kleine of lastig te bereiken onderdelen.