Klant login

Wat is een Geleiderhuis?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een geleiderhuis heeft als functie om bewegende onderdelen te begeleiden of te beperken tijdens hun bewegingen. Geleiderhuizen zijn gemaakt van metaal of kunststof en komen in verschillende maten en afmetingen, afhankelijk van de specifieke behoeften van de gebruiker.

Gebruik van geleiderhuis

Geleiderhuizen worden vaak gebruikt in combinatie met geleiders of geleidingsgleuven, die zijn gemaakt om de beweging van de bewegende onderdelen te begeleiden.

Geleiders kunnen worden gemaakt van metaal, kunststof of andere materialen en komen in verschillende vormen en afmetingen, afhankelijk van het doel waarvoor ze worden gebruikt. Om een geleiderhuis te gebruiken, moet het op de juiste plaats op het gereedschap of de machine worden geplaatst.

Vervolgens kunnen de bewegende onderdelen door het geleiderhuis worden geleid of beperkt in hun bewegingen door middel van druk of spanning. Geleiderhuizen kunnen ook worden gebruikt om bewegende onderdelen op hun plaats te houden of te voorkomen dat ze verschuiven of loskomen.

Het is belangrijk om geleiderhuizen regelmatig te inspecteren en te vervangen als ze versleten zijn of beschadigd zijn, omdat dit kan leiden tot ongewenste bewegingen of fouten in het gereedschap of de machine. Geleiderhuizen kunnen bovendien afbreken of afslijten als ze te veel druk of spanning ervaren, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties of schade aan het gereedschap of de machine.