Klant login

Wat is een Excenterplaat?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een excenterplaat is een onderdeel van elektrisch gereedschap dat wordt gebruikt om bewegingen of rotaties te veranderen of te verminderen.

Excenterplaten worden vaak gebruikt in machines of andere mechanische systemen om bewegingen te veranderen of te verminderen zonder dat dit leidt tot verlies van kracht of efficiëntie.

Waar bestaat excenterplaat uit?

Excenterplaten zijn gemaakt van metaal of kunststof en bestaan uit twee hoofdonderdelen: een binnenring en een buitenring. De binnenring is meestal bevestigd aan een as of een ander roterend onderdeel van het systeem, terwijl de buitenring is bevestigd aan een ander onderdeel dat beweging of rotatie moet ondergaan.

Vervangen van excenterplaat

Om een excenterplaat te gebruiken, moet deze eerst op de juiste plaats in het systeem worden geïnstalleerd. Vervolgens kan de excenterplaat worden gebruikt om bewegingen of rotaties te veranderen of te verminderen door de binnenring en de buitenring in verschillende posities te plaatsen. Sommige excenterplaten hebben bovendien een afdichtingslaag of een ander mechanisme om te voorkomen dat vocht of stof binnendringt.

In elektrisch gereedschap worden excenterplaten vaak gebruikt om bewegingen of rotaties te veranderen of te verminderen zonder dat dit leidt tot verlies van kracht of efficiëntie. Bijvoorbeeld, excenterplaten kunnen worden gebruikt om de beweging van een elektrische boormachine te verminderen of om de rotatie van een elektrische zaag te veranderen