Klant login

Wat is een Doorvoertule?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een doorvoertule, ook wel een tule of kabel doorvoering genoemd, is een onderdeel dat wordt gebruikt om kabels, slangen of leidingen door gereedschap veilig te laten verplaatsen.

Doorvoertules worden naast gereedschap, ook vaak gebruikt in elektrische installaties, lucht- en waterleidingen en andere systemen waarbij het nodig is om kabels of leidingen door te voeren. Dit gebeurd dan bijvoorbeeld tijdens de bouw.

Er zijn verschillende soorten doorvoertules, afhankelijk van het doel waarvoor ze worden gebruikt. Sommige doorvoertules zijn bijvoorbeeld specifiek ontworpen om elektrische kabels door te voeren, terwijl andere doorvoertules zijn bedoeld voor gebruik met lucht- of waterleidingen.

Doorvoertules kunnen ook verschillen in grootte, afhankelijk van de diameter van de kabels of leidingen die ze zullen gebruiken.

Ze helpen om te voorkomen dat kabels of leidingen beschadigd raken tijdens het doorvoeren en kunnen ook helpen om de afdichting te verbeteren, wat kan helpen om vocht- of stofproblemen te voorkomen.