Klant login

Wat is een Choke-as?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een choke-as is een as die wordt gebruikt in een choke, een mechanisch apparaat dat wordt gebruikt om de hoeveelheid lucht die naar de verbrandingskamer van een motor wordt toegelaten te beperken.

De choke-as is een van de bewegende onderdelen van de choke en wordt gebruikt om de hoeveelheid lucht naar de verbrandingskamer te regelen. De functie van de as in de choke is om de beweging van het choke-mechanisme over te brengen op de luchttoevoer naar de verbrandingskamer. Dit kan gebeuren door middel van een hefboom of ander mechanisme dat is verbonden met de as. Als de as wordt bewogen, kan dit ervoor zorgen dat de hoeveelheid lucht naar de verbrandingskamer wordt beperkt of vergroot, afhankelijk van hoe de choke is afgesteld.

De choke-as wordt gebruikt in allerlei soorten gereedschap of machines die een motor hebben, zoals auto’s, tractoren, grasmaaiers, kettingzagen en andere soorten gereedschap. Het is een belangrijk onderdeel van de choke omdat het helpt om de hoeveelheid lucht naar de verbrandingskamer te regelen en daarmee het verbrandingsvermogen van de motor te beïnvloeden.