Klant login

Wat is een Choke?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een choke is een mechanisch apparaat dat wordt gebruikt om de hoeveelheid lucht die naar de verbrandingskamer van een motor wordt toegelaten te beperken.

Het doel van een choke is om de motor makkelijker op te starten, vooral bij koud weer of als de motor al lange tijd niet is gebruikt. De choke wordt gebruikt door de luchtstroom naar de verbrandingskamer te beperken, wat ervoor zorgt dat er meer brandstof in de verbrandingskamer terechtkomt. Dit verhoogt het verbrandingsvermogen en kan helpen om de motor gemakkelijker op te starten.

Waar kom je choke tegen?

Een choke kan worden gebruikt in allerlei soorten gereedschap of machines die een motor hebben, zoals auto’s, tractoren, grasmaaiers, kettingzagen en andere soorten gereedschap. De choke is meestal een apart onderdeel van de motor en kan worden bediend met een handbediening of automatisch via een elektronisch systeem.

Voordelen choke

Voordelen van het gebruik van een choke is dat het de opstartprocedure van de motor kan vergemakkelijken, vooral bij koud weer of als de motor al lange tijd niet is gebruikt. Het kan ook helpen om de motor te beschermen tegen schade als deze op de juiste manier wordt gebruikt.