Klant login

Wat is een Carterplug?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een carterplug is een type afdichting of stop dat wordt gebruikt om openingen of gaten in de carter, of metalen huls, van een machine te sluiten.

Carterplugs worden gebruikt om te voorkomen dat vocht, olie of andere vloeistoffen uit de carter lekken en om te voorkomen dat vreemde voorwerpen de machine binnendringen.

Waar bestaat carterplug uit?

Een carterplug heeft meestal een ronde of ovaalvormige kop met een staafvormige pen eronder. De pen wordt gebruikt om de carterplug aan te draaien in de carter met een passende moersleutel of boutensleutel. Soms heeft een carterplug ook een rand of randvormig uitsteeksel aan de onderkant, wat kan helpen om de carterplug beter te fixeren in de carter.

Waar kom je carterplugs tegen?

Carterplugs komen voor in allerlei soorten gereedschap waarbij het nodig is om openingen of gaten in de carter af te dichten, zoals motoren, pompen en andere soorten machines. Ze zijn vaak gemaakt van metaal, zoals aluminium of staal, maar ze kunnen ook worden gemaakt van kunststof of andere materialen afhankelijk van de toepassing.

Voordelen carterplugs

Voordelen van het gebruik van carterplugs is dat ze helpen om de levensduur van de machine te verlengen door te voorkomen dat vocht, olie of andere vloeistoffen de bewegende onderdelen van de machine beschadigen. Carterplugs kunnen ook helpen om de prestaties van de machine te verbeteren door te voorkomen dat vocht, olie of andere vloeistoffen de machine binnendringen en de werking belemmeren. Carterplugs zijn ook een effectieve manier om te voorkomen dat gevaarlijke stoffen of materialen de omgeving rond de machine verontreinigen.