Klant login

Wat is een Carterpakking?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een carterpakking is een afdichting die wordt gebruikt om te voorkomen dat vocht, olie of andere vloeistoffen uit de carter, of metalen huls, van een machine lekken. De carterpakking wordt gebruikt om de carter af te dichten tegen de bewegende onderdelen van de machine, zoals de cilinderkop of de krukas.

De technische werking van een carterpakking is dat het de carter afsluit tegen de bewegende onderdelen van de machine, zodat vocht, olie of andere vloeistoffen niet naar buiten kunnen lekken. De carterpakking moet daarbij zacht genoeg zijn om zich aan te passen aan de bewegende onderdelen van de machine, maar tegelijkertijd stevig genoeg om een goede afdichting te vormen.

Carterpakkingen komen voor in allerlei soorten gereedschap waarbij het nodig is om bewegende onderdelen af te dichten tegen vocht, olie of andere vloeistoffen, zoals motoren, pompen en andere soorten machines. Ze zijn vaak gemaakt van rubber of kunststof en kunnen worden gebruikt in combinatie met andere afdichtingsonderdelen, zoals carterdeksels en afdichtringen.

Voordelen van Carterpakking

Een van de voordelen van het gebruik van carterpakkingen is dat ze helpen om de levensduur van de machine te verlengen door te voorkomen dat vocht, olie of andere vloeistoffen de bewegende onderdelen van de machine beschadigen. Carterpakkingen kunnen ook helpen om de prestaties van de machine te verbeteren door te voorkomen dat vocht, olie of andere vloeistoffen de machine binnendringen en de werking belemmeren. Carterpakkingen zijn ook een effectieve manier om te voorkomen dat gevaarlijke stoffen of materialen de omgeving rond de machine verontreinigen.