Klant login

Wat is een Bladveer?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een bladveer is een gereedschapsonderdeel dat wordt gebruikt in elektrisch gereedschap met een bewegend onderdeel, zoals een zaag of een slijpmachine.

Het is een veer die wordt gebruikt om het bewegende onderdeel op zijn plaats te houden of om te helpen bij het terugkeren naar zijn uitgangspositie na gebruik. Bladveren komen vaak voor in elektrisch gereedschap met bewegende onderdelen die snel bewegen, zoals cirkelzaagmachines, slijpmachines en freesmachines.

Ze kunnen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat het bewegende onderdeel op zijn plaats blijft tijdens gebruik, of om te helpen bij het terugkeren naar de uitgangspositie na gebruik. Sommige bladveren zijn ook ontworpen om trillingen te absorberen die tijdens het gebruik van het gereedschap kunnen ontstaan. In sommige gevallen kan een bladveer ook worden gebruikt om te helpen bij het vervangen van bepaalde onderdelen van het elektrische gereedschap, zoals bij het vervangen van een zaagblad.

Als de bladveer te sterk of te zwak is, kan dit het gereedschap beïnvloeden en kan het nodig zijn om de bladveer te vervangen.