Klant login

Houtbewerken met DeWalt bovenfrees en onderdelen

Onderdelen zoeken en vinden met GECO

DeWalt is een merk dat bekend staat om zijn professionele kwaliteit gereedschappen. De bovenfrees van DeWalt is geen uitzondering. Met deze gereedschap kan je precieze snijvlakken creëren en precieze hoeken maken. De onderdelen zijn gemakkelijk vervangbaar en zorgen voor een efficiënte en veilige werking van de bovenfrees. Of je nu een professionele houtbewerker bent of een doe-het-zelver, de DeWalt bovenfrees is een uitstekende keuze voor al je houtbewerkingsprojecten.

Snel naar de onderdelenzoeker >

Ik wil laten repareren >

Houtbewerken met DeWalt bovenfrees en onderdelen

DeWalt is een van de meest populaire merken als het gaat om bovenfreesmachines. Deze machines zijn uitermate geschikt voor het bewerken van houten oppervlakken, zoals het maken van groeven, sleuven en het aanbrengen van afrondingen. Dankzij hun krachtige motoren en precisie-inrichtingen kunnen deze machines een groot aantal taken snel en efficiënt uitvoeren.

Op zoek naar de onderdelen van DeWalt? Je vindt alle onderdelen van onder andere de bovenfreesmachines via de onderdelenzoeker van DeWalt.

Alles wat je wil weten over DeWalt bovenfreesmachines

 • Voor- en nadelen van DeWalt bovenfreesmachine
 • Belangrijke onderdelen voor bovenfreesmachine
 • Accessoires voor DeWalt bovenfreesmachine
 • 10 extra gereedschappen voor houtbewerking
 • Algemene houtbewerkingstips

Voor- en nadelen van DeWalt bovenfreesmachines

Hieronder vind je het overzicht van de voordelen en nadelen van DeWalt bovenfreesmachines.

Pluspunt = Kracht

Een van de grootste voordelen van DeWalt bovenfreesmachines is hun kracht. De motoren zijn zeer krachtig en kunnen snel en efficiënt zware taken aan. Hierdoor zijn deze machines uitermate geschikt voor professioneel gebruik in de bouw- en houtbewerkingsindustrie.

Pluspunt = Precisie

Een ander groot voordeel van DeWalt bovenfreesmachines is hun precisie. Deze machines zijn uitgerust met precisie-inrichtingen, zoals verstelbare diepteaanslag en verstelbare zijgeleiding, waardoor ze zeer nauwkeurig kunnen werken. Hierdoor zijn deze machines uitermate geschikt voor precisie-werkzaamheden zoals het aanbrengen van afrondingen.

Pluspunt = Duurzaam

DeWalt bovenfreesmachines zijn ook zeer duurzaam en robuust. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om vele jaren mee te gaan. Hierdoor zijn deze machines een goede investering voor professionals die veel werken met houtbewerking.

Minpunt = Prijs

Een van de grootste nadelen van DeWalt bovenfreesmachines is hun prijs. Deze machines zijn zeer krachtig en precisie-inrichtingen waardoor deze machines relatief duur zijn in vergelijking met andere merken. Hierdoor zijn deze machines niet geschikt voor de casual houtbewerker of hobbyist.

Minpunt = Gewicht

Een ander nadeel van DeWalt bovenfreesmachines is dat ze zwaar zijn. Deze machines zijn zwaar en kunnen lastig te verplaatsen zijn, dit kan een probleem zijn voor professionals die vaak op locatie werken.

Samengevat: In conclusie, DeWalt bovenfreesmachines zijn krachtige, precieze en duurzame machines die geschikt zijn voor professioneel gebruik in de bouw- en houtbewerkingsindustrie. Hoewel ze een goede investering zijn, zijn ze relatief duur en zwaar, waardoor ze niet geschikt zijn voor casual houtbewerking.

Drie belangrijke onderdelen voor bovenfreesmachines

Hieronder vind je globaal de drie belangrijkste onderdelen van een bovenfreesmachine en hoe deze onderdelen samenwerken.

Motor

Een van de belangrijkste onderdelen van een bovenfreesmachine is de motor. Deze motor zorgt ervoor dat de machine in staat is om zware taken snel en efficiënt uit te voeren. Motor is een belangrijk onderdeel omdat hij zorgt voor kracht en prestaties van de machine.

Freeskop

Een ander belangrijk onderdeel van een bovenfreesmachine is de freeskop. De freeskop bevat de frees die de machine gebruikt om groeven, sleuven en afrondingen te maken. De freeskop is verstelbaar waardoor de gebruiker de diepte van de groef of sleuf kan aanpassen.

Geleiding

Een ander belangrijk onderdeel is de zijgeleidingen die zorgen voor de precisie van de machine. Zijgeleidingen zijn verstelbaar waardoor de gebruiker de precisie kan aanpassen aan de specifieke taak die uitgevoerd wordt.

Accessoires voor DeWalt bovenfreesmachine

Met de juiste accessoires kunt u de prestaties van deze machine nog verder verbeteren en uw werk efficiënter uitvoeren. Hieronder staan enkele belangrijke accessoires voor de DeWalt bovenfreesmachine.

 1. Freesbits: Een van de meest essentiële accessoires voor een bovenfreesmachine zijn de freesbits. Deze bits zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, afhankelijk van het type werk dat je gaat uitvoeren. Kies de juiste freesbit voor uw project en je zult een precieze en efficiënte cut krijgen.
 2. Dust collection hood: De bovenfreesmachine produceert veel stof tijdens het werk, dus het is belangrijk om een stofcollectiekap te gebruiken. Deze kap kan aan de machine worden bevestigd en zal het stof opvangen voordat het de lucht in gaat, wat niet alleen gezonder is voor je, maar ook ne werkruimte schoner houdt.
 3. Edge guide: Een randgeleider is een accessoire waarmee je een strakke en rechte snit kunt maken. Deze geleider kan worden aangepast aan de afmetingen van jouw project en zorgt ervoor dat de machine precies langs de rand van het materiaal gaat, waardoor je een precieze en professionele afwerking krijgt.
 4. Template guide: Een malgeleider is een ander nuttig accessoire voor de bovenfreesmachine. Met deze geleider kun je malen volgen voor patronen en ontwerpen die je wilt kopiëren. Dit is een geweldige manier om precieze en consistente resultaten te krijgen, vooral voor herhalende patronen.
 5. Wrench: Een sleutel is een klein, maar belangrijk accessoire voor het veranderen van freesbits. Zorg ervoor dat je een juiste sleutel heeft voor jouw machine en bewaar het op een veilige plek, zodat je het altijd bij de hand heeft wanneer u het nodig heeft.

10 extra gereedschappen voor houtbewerking

Hieronder is een lijst van gereedschap voor houtbewerking:

 1. Zaagtafel: Dit is een essentieel gereedschap voor het zagen van hout. Er zijn verschillende soorten zaagtafels, zoals een cirkelzaag, tafelzaag, schuurmachine of een afkortzaag.
 2. Handzaag: Een handzaag is een veelgebruikt gereedschap voor houtbewerking, het is handig voor kleinere snijwerkzaamheden en voor het snijden van hout in moeilijk bereikbare gebieden.
 3. Boormachine: Een boormachine is een veelzijdig gereedschap dat wordt gebruikt voor het boren van gaten in hout. Er zijn verschillende soorten boormachines, zoals een kolomboormachine, een boormachine op accu en een boormachine op netstroom.
 4. Schroevendraaier: Een schroevendraaier is een ander veelgebruikt gereedschap voor houtbewerking, het wordt gebruikt voor het vastdraaien en losdraaien van schroeven in houten oppervlakken.
 5. Handhamer: Een handhamer is een ander veelzijdig gereedschap dat wordt gebruikt voor het rijgen van spijkers of het verwijderen van spijkers uit houten oppervlakken.
 6. Handvijl: Een handvijl wordt gebruikt voor het glad maken van houten oppervlakken en het verwijderen van oneffenheden.
 7. Houtbeitel: Een houtbeitel wordt gebruikt voor het bewerken van hout, zoals het maken van groeven of het verwijderen van hout.
 8. Houtlijm: Houtlijm is een essentieel gereedschap voor houtbewerking, het wordt gebruikt voor het lijmen van houten oppervlakken.
 9. Meetlint: Een meetlint is een veelgebruikt gereedschap voor houtbewerking, het wordt gebruikt voor het meten van houten oppervlakken.
 10. Plamuurmes: Een plamuurmes wordt gebruikt voor het gladmaken van houten oppervlakken en het verwijderen van oneffenheden, zoals gaten of scheuren.

5 houtbewerkingstips voor veilig en efficiënt houtbewerken

Houtbewerken, het is en blijf een prachtig vak. Als specialist ken je deze wellicht allemaal al. Maar toch sommen we ze graag nog keer voor je op.

 • Gebruik altijd veiligheidsuitrusting: Houtbewerking kan gevaarlijk zijn, dus het is belangrijk om altijd veiligheidsuitrusting te dragen, zoals veiligheidsbrillen, gehoorbescherming en werkhandschoenen.
 • Leer en ken je gereedschap: Voordat je begint met houtbewerken, is het belangrijk om te leren hoe je jouw gereedschap correct moet gebruiken. Lees de handleidingen van je gereedschap en oefen op stukken hout voordat je begint met een belangrijk project.
 • Gebruik de juiste technieken: Het gebruik van de juiste technieken kan het verschil maken tussen een succesvol project en een mislukt project. Leer bijvoorbeeld hoe je je gereedschap efficiënt en veilig moet gebruiken, zodat je precieze en schone snijden kunt maken.
 • Plan ‘t project: Voordat je begint met houtbewerken, is het belangrijk om je project te plannen. Meet het hout dat je gaat gebruiken. Sommige materialen zoals hout zelf, kunnen lange levertijden hebben. Stilstand kost geld en is frustrerend. Voorkom het met een goede planning.
 • Goed hout: Het gebruik van kwalitatief goed hout kan het verschil maken tussen een prachtig eindresultaat en een teleurstellend eindresultaat. Kies houtsoorten die geschikt zijn voor je project en let op de staat van het hout, zoals krommingen of scheuren.
Picture of Robin Nagtegaal

Robin Nagtegaal

Als Machinepark Beheerder van GECO en het eerste aanspreekpunt voor alle GECO Service klanten, heeft Robin veel kennis in huis over diverse onderwerpen. Van verschillende keuringsnormen tot technische reparaties of software voor materieelbeheer.

Ontdek diensten van GECO Service

Deel dit bericht op socials

Mocht je iemand kennen voor wie dit bericht wellicht interessant is, stuur het dan door via bovenstaande knoppen.

Erkend onderdelen dealer:

Niet zelf lopen hannessen?

Door jouw gereedschap, machines of materiaal te laten repareren door GECO Service, kies je voor gediplomeerd vakmanschap.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke keer automatisch kennisartikelen