Klant login

5 tips voor het zoeken van Makita onderdelen

Onderdelen zoeken en vinden met GECO

Makita onderdelen vinden is met behulp van de volgende 5 tips een fluitje van een cent. Als je machine defect is en je hebt net dat ene onderdeel nodig, dan kun je gebruik maken van de volgende 5 tips om zo snel, makkelijk en voordelig mogelijk het juiste onderdeel te vinden.

Snel naar de onderdelenzoeker >

Ik wil laten repareren >

5 tips voor zoeken van Makita onderdelen (500 x 500 px)

Stel je wil je Makita gereedschap zelf repareren, dan heb je onderdelen nodig. Maar onderdelen van Makita, hoe vind je die nou? Aan de hand van het volgende voorbeeld, nemen wij jou mee in de wereld van onderdelen zoeken en vinden.

Het voorbeeld gaat over de Makita-accu-hoekslijpmachine DGA452Z.

Beeld je in dat je eigen Makita accu hoekslijpmachine kapot is. Hij is gevallen nadat je er een drukke werkdag mee hebt geslepen. Hierdoor is het handvat wat aan de zijkant zit kapot. Wel zo handig en veilig dat je hier nog gebruik van kan maken als je volgende week weer aan de bak moet.

Tip 1) Zoek naar onderdelen bij erkende Makita-dealers

Op zoek naar erkende Makita dealers, dan kom je uit bij een lijstje van bedrijven in Nederland. GECO staat tussen dit lijstje als Makita dealer. Onze vestigingen zijn gelegen in Midden-Nederland en makkelijk te bereiken als je langs wil komen op één van onze vestigingen.

Dus de eerste tip is het vinden van de geschikte Makita dealer voor jou onderdelen.

> Erkende Makita dealers zoals GECO verkopen officiële Makita-onderdelen en kunnen je helpen bij het identificeren van het juiste onderdeel voor uw gereedschap.

Tip 2) Gebruik Makita onderdelenzoeker

Hoe ga je tussen al die duizenden machines die Makita heeft, jouw machine én onderdeel vinden? Dat kan middels handige onderdeelzoekers. Makita heeft zelf een onderdelenzoeker. Maar GECO heeft ook een speciale en makkelijke onderdelenzoeker voor Makita onderdelen.

> Via de onderdelenzoeker kun je zoeken op type of soort machine. Maar ook op OEM van het onderdeel specifiek.

Tip 3) Website van Makita zelf om te zoeken

Toch lukt het je niet om het Makita onderdeel bij GECO te vinden. Wat doe je dan? Je belt of mailt GECO even of je kan dan gebruik maken van de Makita website zelf.

> Makita heeft een website waar je informatie kunt vinden over de machines en bijbehorende onderdelen. Als je het hier hebt gevonden, kun je de onderdelen bestellen via een erkende dealer.

Tip 4) Zoek op type van gereedschap

Zoals aangegeven in het voorbeeld, ben je op zoek naar de Makita-accu-hoekslijpmachine. Belangrijk is dat je het typenummer vindt van de hoekslijpmachine. Je vindt dit op het typeplaatje op de machine zelf. Hier vind je dan als het goed is het type: DGA452Z staan.

> Voer dit type in bij de onderdelenzoeker van GECO. Dan vind je direct de bijbehorende onderdelentekening en -lijst.

Vervolgens kun je eigenlijk direct het onderdeel en in het geval van het voorbeeld, het handvat zo bestellen en online veilig afrekenen.

Tip 5) Gebruik hulp van gespecialiseerde forums

Kom je er toch niet helemaal uit? Als je bijvoorbeeld twijfelt welk onderdeel je nodig hebt, je kan altijd contact met ons opnemen.

Toch is een tip om zelf ook nog even te zoeken op forums. Op het internet zijn forums waar gebruikers van Makita-gereedschappen hun ervaringen delen en vragen stellen over onderdelen. Je kunt deze forums bezoeken om advies te vragen en om te zien of andere gebruikers het onderdeel hebben dat je zoekt.

Picture of Robin Nagtegaal

Robin Nagtegaal

Als Machinepark Beheerder van GECO en het eerste aanspreekpunt voor alle GECO Service klanten, heeft Robin veel kennis in huis over diverse onderwerpen. Van verschillende keuringsnormen tot technische reparaties of software voor materieelbeheer.

Ontdek diensten van GECO Service

Deel dit bericht op socials

Mocht je iemand kennen voor wie dit bericht wellicht interessant is, stuur het dan door via bovenstaande knoppen.

Erkend onderdelen dealer:

Niet zelf lopen hannessen?

Door jouw gereedschap, machines of materiaal te laten repareren door GECO Service, kies je voor gediplomeerd vakmanschap.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke keer automatisch kennisartikelen