Klant login

Wat is een Insteekborgmoer?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een insteekborgmoer is een soort borgmoer die wordt gebruikt om een schroef of bout op zijn plaats te houden.

Insteekborgmoeren zijn gemaakt van metaal en hebben een cilindrische vorm met twee uiteinden die zijn voorzien van een borging.

Gebruik van insteekborgmoer

Ze worden gebruikt door de insteekborgmoer over de schroef of bout te schuiven en vervolgens de borging tegen het werkstuk te drukken om de moer op zijn plaats te houden. Insteekborgmoeren worden vaak gebruikt in plaats van reguliere borgmoeren als de bevestigingsplaats moeilijk te bereiken is of als de schroef of bout op een andere manier moeilijk te bevestigen is. Ze kunnen ook worden gebruikt om een schroef of bout op zijn plaats te houden tijdens het gebruik of tijdens het transport van een apparaat of machine.

Insteekborgmoer onderdeel

Insteekborgmoeren zijn een belangrijk onderdeel van gereedschap voor het bevestigen van schroeven en bouten. Want de borgmoeren helpen om te zorgen dat deze op hun plaats blijven tijdens het gebruik of het transport van het apparaat.

Ze zijn ook een noodzakelijk onderdeel van het onderhoudsproces van machines en apparaten, omdat ze kunnen worden gebruikt om schroeven en bouten op hun plaats te houden tijdens het onderhoud of de reparatie.

Bovendien zijn insteekborgmoeren een veelzijdig gereedschap dat kan worden gebruikt in allerlei verschillende toepassingen en industrieën.