Klant login

Wat is een Inbusschroef?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een inbusschroef is een soort schroef om bevestigingspunten te verbinden of om bevestigingspunten te verstevigen. Inbusschroeven zijn vaak gemaakt van metaal en zijn vormgegeven als een lang, dun stuk met een inbussleutelkop aan het ene uiteinde en een schroefdraad aan het andere uiteinde.

Inbusschroeven worden vaak gebruikt om bevestigingspunten te verbinden of om bevestigingspunten te verstevigen, zoals om een plaat te bevestigen aan een spijker of om een verbinding te maken tussen twee bevestigingspunten.

Inbusschroeven zijn ontworpen met een inbussleutelkop, wat betekent dat ze kunnen worden aangedraaid met een inbussleutel.

Dit type kop is speciaal ontworpen om te worden aangedraaid met een inbussleutel, wat een soort sleutel is met een zeshoekige kop en een langere, dunnere nek dan een traditionele sleutel.

Inbussleutels zijn vaak handig voor het werken in kleine of moeilijk bereikbare ruimtes, omdat ze kleiner en slanker zijn dan traditionele sleutels.

Daarnaast zijn inbusschroeven zijn een belangrijk onderdeel van het gereedschap, omdat ze helpen om bevestigingspunten te verbinden of om bevestigingspunten te verstevigen. Inbusschroeven zijn ook vaak een noodzakelijk onderdeel van het onderhoudsproces van het apparaat, omdat ze helpen om bevestigingspunten te verbinden of om bevestigingspunten te verstevigen.

Inbusschroeven zijn er in verschillende maten en vormen, afhankelijk van het doel waarvoor ze worden gebruikt. Ze zijn vaak lang en dun en hebben een zeshoekige kop aan het ene uiteinde en een schroefdraad aan het andere uiteinde.