Klant login

Wat is een Hakselas?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een hakselas is een soort as of een draaiend onderdeel dat wordt gebruikt om beweging over te brengen van een motor of een andere aandrijving naar een elektrisch gereedschap of ander soort apparaat.

Hakselassen zijn vaak vormgegeven als een lang, dun staafvormig onderdeel met een haakse hoek aan het ene uiteinde en een rond uiteinde aan het andere uiteinde. Hakselassen worden vaak gebruikt in elektrisch gereedschap om beweging over te brengen van een motor of een andere aandrijving naar bewegende onderdelen van het apparaat. Zo kunnen hakselassen bijvoorbeeld worden gebruikt om de beweging van een motor of een andere aandrijving over te brengen naar een wiel of een andere bewegende onderdeel van het apparaat.

Tot slot zijn hakselassen een belangrijk onderdeel van het gereedschap. Omdat ze helpen om de werking van het apparaat te verbeteren. Maar ook om problemen te voorkomen. Hakselassen zijn ook vaak een noodzakelijk onderdeel van het onderhoudsproces van het apparaat, omdat ze helpen om de beweging van de motor of de aandrijving over te brengen naar bewegende onderdelen van het apparaat.