Klant login

Wat is een Geleidingssluitring?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een geleidingssluitring is een soort ring of afdichting die wordt gebruikt om een lek te voorkomen tussen twee onderdelen die zijn verbonden met behulp van een geleiding.

Geleidingssluitringen worden vaak gebruikt in elektrisch gereedschap of andere soorten machines om de werking van het apparaat te verbeteren en om problemen te voorkomen.

Geleidingssluitringen zijn gemaakt van een flexibel materiaal, zoals rubber of kunststof. En zijn meestal vormgegeven als een ringvormig stuk dat past tussen de twee componenten die worden verbonden door de geleiding. Geleidingssluitringen zijn vaak voorzien van een afdichting of een O-ring om te voorkomen dat vloeistoffen of gases uit de verbinding lekken.

Gebruik van geleidingssluitring

Geleidingssluitringen worden vaak gebruikt in combinatie met geleidingskoppelingen, waarbij de geleidingssluitring wordt geplaatst tussen de geleidingskoppeling en de componenten die zijn verbonden door de geleiding. De geleidingskoppeling wordt vervolgens aangedraaid om de componenten stevig aan elkaar te verbinden en om de geleidingssluitring op zijn plaats te houden.

Geleidingssluitringen zijn een belangrijk onderdeel van het gereedschap, omdat ze helpen om de werking van het apparaat te verbeteren en om problemen te voorkomen. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om lekken te voorkomen in hydraulische systemen, om vloeistoffen of gases te isoleren van elkaar of om bewegingen te regelen in bepaalde onderdelen van het apparaat.