Klant login

Wat is een Filtreertank?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Filtreertanks worden vaak gebruikt in elektrisch gereedschap of andere soorten machines om de werking van het apparaat te verbeteren en om problemen te voorkomen.

Filtreertanks zijn gemaakt van een dikwandig materiaal, zoals staal of kunststof, en zijn vaak voorzien van een of meer filterelementen.

De filterelementen kunnen zijn gemaakt van verschillende materialen, afhankelijk van het doel waarvoor ze worden gebruikt. Zo zijn er bijvoorbeeld filterelementen gemaakt van kunststof, rubber, katoen of andere soorten materialen.

Gebruik van filtreertanks

Filtreertanks worden vaak gebruikt in combinatie met een filtersysteem, waarbij de vloeistof of het gas door het filtersysteem wordt geleid en waarbij de vaste deeltjes of vloeistoffen worden opgevangen in de filtreertank.

Sommige filtreertanks zijn voorzien van een afvoersysteem om de opgevangen vloeistoffen of vaste deeltjes af te voeren, terwijl andere filtreertanks zijn voorzien van een afsluitmechanisme om de vloeistoffen of gas vast te houden totdat ze nodig zijn.

Filtreertanks zijn een belangrijk onderdeel van het gereedschap, omdat ze helpen om de werking van het apparaat te verbeteren en om problemen te voorkomen. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om olie of andere vloeistoffen te filteren uit een motor, om vuil of stof te verwijderen uit een luchtstroom of om vaste deeltjes te verwijderen uit een waterstroom.