Klant login

Wat is een Filterkap?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een filterkap is een gereedschapsonderdeel dat wordt gebruikt om de lucht of het vocht te filteren die naar binnen of naar buiten wordt gezogen door elektrisch gereedschap of andere machines.

Filterkappen worden vaak gebruikt om te voorkomen dat vuil, stof of andere verontreinigingen de werking van het gereedschap of de machine beïnvloeden.

Soorten filterkappen

Er zijn verschillende soorten filterkappen, afhankelijk van het doel waarvoor ze worden gebruikt. Sommige filterkappen zijn bijvoorbeeld specifiek ontworpen om te worden gebruikt met elektrische gereedschappen, terwijl andere filterkappen zijn bedoeld voor gebruik met luchtcompressoren of andere soorten machines. Filterkappen kunnen ook verschillen in grootte en vorm, afhankelijk van de specifieke behoeften van de gebruiker.

Gebruik van filterkap

Om een filterkap te gebruiken, moet deze eerst op de juiste plaats op het gereedschap of de machine worden geplaatst. Vervolgens kan de filterkap worden gebruikt om lucht of vocht te filteren door middel van een filtermedium, zoals gaas of een ander type materiaal. Sommige filterkappen hebben bovendien een afdichtingslaag of een ander mechanisme om te voorkomen dat vocht of stof binnendringt.

Kortom in elektrisch gereedschap worden filterkappen vaak gebruikt om te voorkomen dat vuil, stof of andere verontreinigingen de werking van het gereedschap beïnvloeden