Klant login

Wat is een Deblokkeerhendel?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een deblokkeerhendel is een hendel die wordt gebruikt om het bewegingsmechanisme van elektrisch gereedschap te vergrendelen of te deblokkeren.

Waar kom je deblokkeerhendel tegen?

De deblokkeerhendel wordt vaak gebruikt om het gereedschap te vergrendelen wanneer het niet in gebruik is of tijdens het transport om te voorkomen dat het bewegingsmechanisme onbedoeld wordt geactiveerd. Het is belangrijk om de deblokkeerhendel te gebruiken volgens de instructies van het elektrische gereedschap om het gereedschap veilig te gebruiken.

Het is vaak te vinden op elektrische zagen, slijpmachines en andere gereedschappen waarbij het nodig is om het bewegingsmechanisme te vergrendelen om het gereedschap veilig te houden tijdens het transport of wanneer het niet in gebruik is.

Hoe werkt deblokkeerhendel?

De functie van de deblokkeerhendel is om het bewegingsmechanisme van het gereedschap te vergrendelen of te deblokkeren, afhankelijk van de positie van de hendel. Wanneer de hendel naar voren is gezet, is het bewegingsmechanisme vergrendeld en kan het gereedschap niet worden gebruikt. Wanneer de hendel naar achteren is gezet, is het bewegingsmechanisme deblokkeerd en kan het gereedschap worden gebruikt.