Klant login

Wat is een Carter?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een carter is een metalen huls of behuizing die wordt gebruikt om bewegende onderdelen van een machine te beschermen en om te voorkomen dat vreemde voorwerpen in de machine terechtkomen.

Carter onderdelen worden vaak gebruikt in motoren, pompen en andere soorten machines om te helpen bij het omhullen van bewegende onderdelen en om deze te beschermen tegen schade. De carter kan ook worden gebruikt als een manier om bewegende onderdelen van een machine te isoleren van de omgeving, bijvoorbeeld om te voorkomen dat vocht of stof de machine binnendringt.

Carter onderdelen worden vaak gemaakt van metaal, zoals aluminium of staal, maar ze kunnen ook worden gemaakt van kunststof of andere materialen afhankelijk van de toepassing.

Voordelen van carter

Een van de voordelen van het gebruik van carter onderdelen is dat ze helpen om de levensduur van de machine te verlengen door de bewegende onderdelen te beschermen tegen schade. Ze kunnen ook helpen om de prestaties van de machine te verbeteren door te voorkomen dat vreemde voorwerpen de machine binnendringen en de werking belemmeren. Carter onderdelen zijn ook een effectieve manier om te voorkomen dat gevaarlijke stoffen of materialen de omgeving rond de machine verontreinigen.