Klant login

Wat is een Carrosseriering?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een carrosseriering is een ringvormig onderdeel dat wordt gebruikt in de carrosseriebouw, het gedeelte van de auto-industrie dat verantwoordelijk is voor het ontwerp, de fabricage en het monteren van de carrosserie van een voertuig.

Bijvoorbeeld worden carrosserieringen gebruikt in gereedschappen en machines die worden gebruikt in de carrosseriebouw, zoals lassers, boormachines, freesmachines en stansmachines.

Carrosserieringen worden gebruikt om componenten van de carrosserie te verbinden en om openingen in de carrosserie te afsluiten.

Carrosserieringen zijn gemaakt van verschillende materialen, afhankelijk van de eisen van de toepassing. Ze kunnen worden gemaakt van metaal, zoals aluminium, staal of roestvrij staal, of van kunststof, zoals polyethyleen of polypropyleen.

Voordelen gebruik carrosserieringen

De voordelen van het gebruik van carrosserieringen zijn onder andere dat ze sterk zijn, licht van gewicht en goed bestand tegen corrosie. Ze kunnen ook gemakkelijk worden aangepast aan de behoeften van de toepassing, bijvoorbeeld door ze te lassen, te knippen of te buigen.