Klant login

Wat is een Bithouder?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een bithouder wordt gebruikt om bevestigingselementen, zoals schroeven of bouten, vast te houden tijdens het gebruik van elektrisch gereedschap.

De bithouder is een soort adapter die aan het ene uiteinde is voorzien van een zeskantige of andere vorm van moersleutel, en aan het andere uiteinde van een bithouderstuk waarop het bevestigingselement kan worden bevestigd.

Soorten bithouders

Er zijn verschillende soorten bithouders die worden gebruikt in elektrisch gereedschap, afhankelijk van de vorm van het bevestigingselement en het type gereedschap waarvoor het wordt gebruikt. Sommige voorbeelden van bithouders zijn:

Zeskantbithouder: Deze bithouder heeft aan het ene uiteinde een zeskantige moersleutel en aan het andere uiteinde een zeskantige bithouderstuk waarop een bout met een zeskantig hoofd kan worden bevestigd.

Sleufbithouder: Deze bithouder heeft aan het ene uiteinde een sleufmoersleutel en aan het andere uiteinde een bithouderstuk met een sleuf waarop een schroef met een rond hoofd kan worden bevestigd.

Zeskant-magneethouder: Deze bithouder heeft aan het ene uiteinde een zeskantige moersleutel en aan het andere uiteinde een bithouderstuk met een magneet waarop een bout met een zeskantig hoofd kan worden bevestigd. De magneet zorgt ervoor dat de bout stevig op zijn plaats blijft tijdens het gebruik van het gereedschap.

Waar gebruik je bithouders voor?

Bithouders worden voornamelijk gebruikt in elektrisch gereedschap, zoals boormachines en schroefmachines, maar ze kunnen ook worden gebruikt in handgereedschap, zoals moersleutels. Ze zijn bedoeld om te helpen bij het bevestigen en verwijderen van bevestigingselementen in elektrisch gereedschap en om te voorkomen dat het gereedschap beschadigd raakt tijdens het gebruik.