Klant login

Wat is een Bandclip?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een bandclip is een onderdeel dat wordt gebruikt om banden op wielen te monteren of te demonteren. Het bestaat uit een metalen of kunststof clip met twee lange armen die aan weerszijden van het wiel worden geplaatst.

De armen van de clip zijn voorzien van haken of klemmen die achter de rand van de band grijpen om deze op het wiel te houden.

De bandclip wordt gebruikt om de band op het wiel te houden tijdens het monteren of demonteren van de band. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de band wordt vervangen, of als de band op het wiel wordt geplaatst na het balanceren van de wielen.

De bandclip is een handig hulpmiddel voor het vastzetten van de band tijdens het werken, en kan helpen om fouten te voorkomen en om de kwaliteit van het werk te verbeteren.

Er zijn verschillende soorten bandclips op de markt, afhankelijk van de grootte en vorm van het wiel en de band die wordt gebruikt. Sommige bandclips zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen voor het gebruik met lichtmetalen wielen, terwijl andere zijn gemaakt voor het gebruik met grote landbouwbanden.

Het is belangrijk om de juiste bandclip te kiezen voor het werk dat moet worden uitgevoerd, om ervoor te zorgen dat de clip veilig en effectief kan worden gebruikt.