Klant login

Wat is een Aanslagas?

Afkomstig uit het Onderdelen Woordenboek

> Bekijk hier andere definities van gereedschapsonderdelen

Een aanslagas is een specifiek soort gereedschapsonderdeel dat wordt gebruikt om de bewegingsbereik of rotatie van een bepaald onderdeel of apparaat te beperken. De aanslagas is meestal een ronde as die rond een bepaald onderdeel wordt geplaatst, en die kan worden aangepast om de bewegingsbereik of rotatie ervan te beperken.

De aanslagas kan worden aangedreven door een motor of een andere krachtbron, of kan worden aangedreven door handkracht. Daarnaast is de aanslagas een belangrijk onderdeel van veel machines en apparaten, omdat het helpt om de werking ervan te reguleren en te beperken tot een veilig en geschikt niveau. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om te voorkomen dat bepaalde onderdelen van een apparaat overbelast raken of om te zorgen dat een apparaat niet verder beweegt dan een bepaalde positie.

Bovendien kan de aanslagas worden gebruikt om te voorkomen dat een apparaat buiten zijn beoogde werkbereik beweegt, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties of beschadiging van het apparaat. Daarom is het belangrijk om de aanslagas van een bepaald onderdeel of apparaat te kiezen en te installeren op een manier die geschikt is voor de specifieke toepassing en omstandigheden.